Sidor

2005/06/29

Jag gillar inte bloggar.

Bloggar är ett otyg. Den moderna IT-människans oblyga uppvisning av det egna egot på den digitala arenan. Vita medelklassmän mellan 25 och 35 som jobbar med IT och/eller media låter tangentborden bajsa ur sig meningslösheter om låtlistor i iPoden, vilka trendiga böcker de råkar läsa, vilket café de drack latte på senast och framför allt vilka andra bloggare som de läste idag. Ja, sen finns ju en och annan kvinna också, men inte så många och tyvärr inte så mycket roligare de heller.

Visst ja, sen finns ju de politiska bloggarna också. Ensidiga propagandapamfletter som tröttsamt tjatar om bristerna hos de politiska motståndarna samtidigt som de okritiskt hyllar den egna ideologins förträfflighet. I vår lilla ankdamm så är det som vanligt sossarna som får stå vid skampålen när unga, arga vita män vill påtala att de inte är bortskämda nog utan att de minsann är förtryckta och vill betala mindre i skatt. På andra sidan sitter aktivisterna och håller krampaktigt tag i en förmultnande socialism som mer och mer faller sönder i ett lapptäcke av solidaritet med tredje världen, miljötänkande, veganism och förvirrad stenkastning och graffiti.

Slutligen så har vi kändisjournalisterna som ännu mer tydligt visar att de verkligen inte har något att säga. I ett slags offentlig digital runkbulle skriver de bara om sig själva och om varandra. I och för sig så är det ingen egentlig skillnad på dem och på den okände unga mannen som skriver om sin iPod, med undantag för hur många läsare de får tillgång till. Det jag skulle önska, i och med att kändisbloggaren ofta får lön för sin möda, är att de lyfter blicken från sin egen verklighet och åtminstone gör ett försök att skriva något läsvärt.

Så varför skriver då du själv en blogg, frågar sig den kritiske läsaren? En ypperligt motiverad fråga. Jag väljer att vända på den och fråga varför inte? Om nu alla andra vita medelklassmän ska skriva av sig så är det inte någon anledning för mig att avstå. Utan att försöka formulera något slags publicistiskt manifest så vill jag ändå ha en ambition att skriva om samhällsfenomen på ett kritiskt och underhållande sätt. Den dag jag börjar köra ut låtlistor från min mp3-spelare eller förfaller till något slags privata dagboksanteckningar så lägger jag av. Jag lovar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what
I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but
I'm still new to the whole thing. Do you have any helpful hints
for first-time blog writers? I'd genuinely appreciate
it.

My site; clash of clans gem hack

chenlina sa...

mont blanc outlet
cheap oakley sunglasses
true religion
nike outlet store
kate spade outlet online
kate spade outlet online store
mcm outlet
polo outlet
christian louboutin outlet
nike shoes outlet
20170602wanglili

miki sa...

0814jejeSur le côté de chaussures adidas gazelle bleu la Nike Dunk Mario sera le personnage célèbre, avec son bonnet rouge, sa moustache et nike air max 90 hyperfuse qs blanche ses gants blancs. Dans la plupart des cas, les paiements d'achats sont Air Jordan 12 Baskets effectués en appliquant des cartes de pointage de crédit et basket nike roshe run femme rose des dollars à portée de main au cours de la fourniture. Les décennies adidas zx flux bleu marine et rose d'expérience pratique de Minal au sein de la petite entreprise asics gel lyte iii kakishibu impliquent qu'elle a adressé un large choix de soucis de la part de mariées air jordan 4 femme rouge vraiment différentes.

Anonym sa...

Hey, know About Akbar-Ali Khan biography? Visit Our page or Akbar Ali Khan Bio, Born, Age, Height, Facts & Family

Anonym sa...

Hey, know About Lea Thompson biography? Visit Our page or Secrets Of Lea Thompson! Do You Know?

jasonbob sa...

curry shoes
canada goose outlet
supreme clothing
supreme hoodie
lebron shoes
off white nike
supreme clothing
birkin bag
jordan shoes
kd shoes