Sidor

2005/10/26


Stenåldern på Stureplan

Det finns en plats i Stockholm som inte är som alla andra. Den är platt, ligger fashionabelt och har en betonginstallation som i folkmun kallas för Svampen. (Ej att förväxlas med Lasse Åbergs gamla zvamp eller gud förbjude, ett hiskligt gammalt vattentorn i Örebro, Närke.) Om man ställer sig på denna svamp och slänger en sten så kan man inom kastradien hitta alla de krogar och inneställen i Stockholm som ”är” något. Möjligtvis med undantaget Café Opera som lever hårt på sina meriter som vid det här laget har antagit antika proportioner.


Nu i IT-erans bakvatten så har några företagsamma brats kommit på en nygammal födkrok. De har skapat en sajt med lite mingelfotografier från kända uteställen varvat med stavfelsbemängda krönikor. Ungefär samma koncept som de kostnadsfria lantistidningar som gjordes under 90-talet, men då fick man se fulla örebroare i Nollnitton med bildtexter som ”var är brudarna” och ”snygg hylla”. Nu är det istället ”Det Fina Folket” som ska säljas i samma format.
Mingelbilderna från Stureplan skiljer sig dock markant från de gamla gratistidningarna. Och det är inte bara det att de visar halvkändisar istället för fulla ICA-kassörskor. Det är något med attityden.

Oftast står kamerans objekt tillsammans två och två. Oftast uppdelade efter kön. Oftast är det unga tjejer. Oftast är de blonda. Ibland dyker även killarna upp. De är så gott som alltid bredaxlade, solbrända och lite manligt orakade. (Undantaget en del utelivsinstitutioner som får vara med trots sin övervikt.)
I nio fall av tio så antar tjejerna en så porrig pose som de kan. Ofta kramar de om varandra lite inbjudande och jag är nog inte helt pervers som associerar ganska lätt till diverse trekantsscenarier med de yppiga damerna som förföriskt putar med läpparna.

Killarna däremot, de ser mest ut att vilja slå mig på käften. Eller skvimpa öl på mina kläder. Eller slå mig med en sedelbunt i ansiktet. Eller förnedra mig på något annat skojfriskt vis.

Lyckligt ovetande om det så är Stureplan.se en av 2000-talets främsta förespråkare för biologismen. Män är aggressiva och kvinnor ska fortplanta sig. Helst med en så aggressiv hane som möjligt.

Stureplan.se må vara the cutting edge och ”trés exclusif”, men det är samtidigt hopplös stenålder.4 kommentarer:

Anonym sa...

Mixed Windows/Linux Environments: What's an Admin To Do?
From Microsoft Watch: A Belleuve, Wash.-based startup has caught the attention of Ignition Partners, a venture firm with a number of former Microsoft execs on its payroll.
Hey you've got a great blog here, the best I've seen so far, keep up the good job! A few days ago I was surfing the web and came across this cool site on Online loans - apply for loans online. It features all sorts of interesting information on Online loans - apply for loans online and makes it super easy to apply online. Now I know that people want fast services I recommend they visit Online loans - apply for loans online for quick and hassle-free service.

chenzhen sa...

hollister clothing
supra store
pandora jewelry outlet
discount nike air max
polo ralph lauren
nike roshe run
kobe 11
ralph lauren
sac longchamp
pandora charms
true religion jeans
coach outlet store
oakley sunglasses uk
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach factory outlet online
reebok shoes
gucci borse
adidas trainers
rolex replica watches
oakley vault sunglasses
ray bans
coach factory outlet online
adidas nmd runner
christian louboutin shoes
abercrombie & fitch
michael kors canada
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
birkenstock uk
cartier love ring
converse outlet
air jordan shoes
stephen curry basketball shoes
reebok outlet store
adidas pure boost black
ugg boots
north face uk
chenzhen2016624

DIGITAL WORLD PAGES ARCHIVE sa...

http://caucasusgeography.blogspot.com/


sandy sa...


نستخدم افضل ادوات تنظيف و غسيل الخزانات لاننا افضل شركة غسيل خزانات بالمدينة المنورة و عمال مروبون وحاصلون على شهادة صحية فقط اتصل بنا لتحصل على افضل خدمة غسيل خزانات بالمدينة المنورة

_________