Sidor

2005/11/11

TV4 hårdsatsar

- Välkommen till den här presskonferensen. Jag heter Jan Scherman och har kallat er hit till Tegeluddsvägen idag för att berätta att vi på TV4 har rekryterat två nya spelare.

- Den förste är Adam Alsing. Det är mycket glädjande att åter få hit Adam eftersom han är en av Sveriges mest meriterade spelare. Han har spelat länge både för TV3 och Kanal5 och vi tror att han med sin rutin blir ett bra tillskott till laget. Adam är en naturlig ledare både på och av planen och kan säkert visa de yngre spelarna ett och annat.

- Den andre är Daniel Nyhlén. Daniel är en mycket lovande spelare. Han kommer ursprungligen från talanglaget Svensk Damtidning och har på den senaste tiden gjort mycket bra ifrån sig på Aftonbladet. Daniels styrka är att han är totalt hänsynslös och kämpar hårt i 90 minuter för att få in bollen i mål.

- Med de här två rekryteringarna är det ganska så tydligt vad vi på TV4 vill åstadkomma i framtiden. Vi vill ta vårt spel ett steg längre. Vi vill bli lite tuffare, lite fräckare och framför allt, spela ett spel som publiken vill ha.

Analys: Efter en svag period där TV4 länge letat efter en egen spelmodell så satsar nu Jan Scherman åter hårt. Nu är det trash-TV som gäller. Den gamla ambitionen, att ta efter kvalitets-TV, är begravd. Seriemästarna från gärdet dominerade den rollen alltför mycket och hade alldeles för mycket rutin i väggarna för att låta någon uppstickare komma in och ta över deras spel.

Adam Alsing och Daniel Nyhlén är inga intellektuella giganter men har inte heller något slags journalistisk barlast som tynger dem. De är fria att skapa som de vill, förutsatt att de spelar på ett sätt som publiken gillar. Biljettintäkter är det som gäller nu. Inte schysst spel.