Sidor

2008/01/23

Lite mer framsteg, tack!


I det årtionde då jag föddes fanns det fortfarande framtidsvisioner där det till exempel skulle finnas flygande bilar, mat som piller och charterresor till månen. Av alla dessa fina drömmar fick vi...Internet. Och katalysatorer. Och långa jävla flygresor till Thailand. Kort sagt, framtiden levde inte upp till förväntningarna.

En sak som verkligen skulle behöva en rejäl uppgradering är det här med nycklar. Kom igen, inte ett skit har hänt med nycklar på de senaste 200 åren. Snubben (eller tjejen?) som kom på låsmanicker någon gång på medeltiden - det var en redigt smart person. Men jag är lite besviken på att ingen sett förbättringspotentialen och att vi fortfarande går och dras med en bunt metallskrot i fickan. Det är ju helt värdelöst! Som kille med nycklar i framfickan sliter man ofelbart sönder ett par jeans på nolltid. Och hur många timmar av mitt liv har jag inte slösat bort med att se kvinnor stå och leta efter sina nycklar i handväskor? (Handväskor är för övrigt något annat som borde rationaliseras.)

Ett exempel från min pappalediga vardag:
I källaren på vårt bostadshus där vi förvarar barnvagnen finns två dörrar. En från trapphuset och en från utsidan. Varje dörr öppnas med en egen nyckel. Det finns alltså två nycklar och någon illasinnad sadist har fått för sig att dessa nycklar ska se likadana ut. Risken är därför oerhört stor att varje gång jag är lite extra stressad och lättretlig och står där med ett eller två barn som visar starka anarkistiska och högljudda tendenser tar fel nyckel. I själva verket är det en sannolikhet som närmar sig 100 procent. Och har man då redan en toleransnivå som ligger i paritet med en bärsärk så kan ett felaktigt nyckelval vara något som får det mänskliga förnuftet att temporärt skita i alltihopa och lämna över kroppen till det limbiska systemet.

Och det är ju tråkigt.

På en del av mina jobb har jag haft något slags elektroniskt kort. Jag har till och med sett att det finns på hotell och diverse andra etablissemang. Det är bara att hålla upp kortet framför en liten panel och så tjoff - dörren öppnar sig. Hur svårt kan det vara att skaffa mig något liknande till mitt eget hem, eller ännu bättre, till den där jävla källaren där barnvagnen står.

Om jag kunde bestämma skulle våra liv vara lite mer flygande bilar och Star Trek. Och lite mindre nycklar och mörk medeltid.

BRA:


DÅLIGT: