Sidor

2008/02/10

Dagens avmätta applåd...

...går till manifestationen mot våld som ägde rum i Stockholms stadshus idag. I Svenska Dagbladet kan jag läsa att man velat samla krafter mot gatuvåldet med hjälp av videokonst, teaterföreställningar, dansworkshops, debatter och en lång rad kända namn. Så fantastiskt fint. Och så fantastiskt ineffektivt, om man nu vill göra något konkret åt problemet med att tonårskids går runt och sparkar varann i småbitar på fyllan.

Den här manifestationen hade inte ett skit med det att göra skulle jag vilja påstå. Det här är bara den övre medelklassens sätt att projicera sin egen ångest. Det är gammal hederlig borgerlig välgörenhet all over again. På tryggt avstånd från själva fenomenet man vill avhjälpa kan man samlas i en fin lokal och leka lekar tillsammans, samtidigt som man känner sig varm och mjuk inombords för att man göööör någonting.

Så härligt killar och tjejer. Vad duktiga ni var med era videoinstallationer och er fria dans. Men var är ni när det är dags att dra ner resurserna till förortsskolor? Var är ni när socialtjänsten tvingas lägga ner någon ungdomssatsning eftersom borgarstyret i kommunen ska sänka skatten? Var är ni när era barn dricker sprit på fredagskvällen och i ett försök att få respekt någonstans tar till våld? Förmodligen sitter ni i er innerstadsvåning eller Brommavilla och dricker grogg samtidigt som ni tittar på A-ekonomi och gottar er åt regeringens löften om hårdare tag.

Dra åt helvete!

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Argast hittills? Gå inte ut och slå nån bara...

Anonym sa...

Håller med dig helt, det är bara folk som vill visa upp sitt falska samhällsengagemang. Den sorgliga kommentaren du fick som antyder att du skulle vilja slå nån bara för att du inte uppskattar hyckleri är väldigt talande för det politiskt korrekta status quo som Sverige vaggats in i. Ta i problemen med silkesvantar och gör för guds skull inget som skulle kunna göra nytta, bäst att ägna sig åt intellektuell oanani och passivt gnäll. Jävla fittor är vad vi har blivit i det här landet. Jag föreslår att konstnärsfjantarna som ställer till med sånt här elände tar sin jävla show med sig ut på nattvandring i våra getton, då får vi se om tighta polotröjor skyddar mot gatuvåldet och om deras budskap har nån effekt. Jag tror till och med de skulle kunna få volymrabatt hos Fonus efter ett sånt tilltag.

Jordans Nike sa...

cheap nike jordan shoes, ugg, Cheap Louis Vuitton Handbags, cheap Mens Air Max, Bags Louis Vuitton, discount Womens Free Shoes, discount nike jordans, ugg soldes, ugg boots, cheap Womens Air Max shoes, Cheap LV Handbags, cheap Mens Air Jordan shoes, Air Jordan 11 Gamma Blue, ugg pas cher, wholesale jordan shoes, Discount LV Handbags, uggs outlet, cheap Air Jordan 11 Gamma Blue, uggs on sale, Discount Louis Vuitton, ugg australia, cheap Mens Free Shoes