Sidor

2008/12/10

Nej betyder hej

I en liten notis i gratispublikationen Metro läser jag idag om säljpolicyn hos telemarketing-företaget Provoice. Tydligen ska det i deras säljmanual finnas en instruktion som lyder "Nej betyder hej", vilket innebär att säljaren ska fortsätta tjata trots att den uppringde tydligt avböjer vidare konversation.

I mitt fall är det här inget problem eftersom jag kan stå på mig, fortsätta säga nej eller helt enkelt lägga på luren. Men det finns många andra ute i samhället som på grund av hög ålder, funktionshinder eller annat är utsatt villebråd för telefonsäljare. De har ibland hamnat i horribla avtal på grund av samvetslösa säljbolag.

Så här är min nya policy till säljansvarige på Provoice. Jag kallar den för "Nej betyder nej. Fortsätter du att tjata åker jag hem till ditt hus, sätter en huva på ditt huvud och kör ut till en liten avlägsen stuga i skogen som jag kallar för Guantanamo 2. Där får du sitta och lyssna på oväsen i 175 dB tills ditt förstånd stämplar ut och går i pension."

Capisce?

16 kommentarer:

in cell sa...

det är en underskattat övertalningsmetod kidnappning, det fungerar ju alltid.

seinfeld har ju några olika versioner på telefonförsäljarsvar, men min personliga favorit är nog att svara en väldigt entusiastiskt "Ja!" och sen slänga på luren.

Medelklassman sa...

Bra idé. Ett annat alternativ är ju att helt sonika lägga ner luren på bordet och fortsätta vad man nu höll på med.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

HAHA. Själv har jag utarbetat ett par tekniker som fungerar helt strålande.
Stövelknullet är ett av dem.
Även att vända konversationen mot säljaren.

HAHA!

/Klaus

Fiffi sa...

...eller så har man en sambo som står och skriker precis bredvid luren: "VARFÖR MÅÅÅÅSTE JAG HA PÅ MIG DOM HÄÄÄÄÄR JÄÄÄVLA LAAATEX-STRINGEN??? DET SVIIIDER!!".

Det fick till och med en säljare från Tele2 att lägga på luren.

mikebike sa...

fy fan vilka as. fult som fan att elda på det gamla äckliga "ett nej är inte alltid ett nej"-tugget. Om de ser mitt nej som ett hej kan jag säga att de kommer få se min fist som en FIST.

och fiffi... varför behövde han det då?

Tårtan sa...

Är det bara jag som reagerar över att det är först NU som "nej betyder nej" blivit en regel? Jamenar, våldtäktsmän fattar ju att ett nej betyder nej, de bryr sig bara inte.

Daniel sa...

Jag brukar alltid börja härja på finska: Nyt saatana perkele vittu.. å bräka på värsta knivfylle finska. Fungerar.
Gå en kurs vetja!

Trottoarhäxan sa...

Man skall inte bara skälla på telefonsäljare, dom kan användas som ett underbart sällskap i flera timmar. Har ni någon gammal moster, faster eller som jag en syster som är mammaledig så ber man dom bara ringa dom istället. Min syster kan sysselsätta sig minst i en halvtimme med en bra säljare och brukar vara helnöjd varje gång hon lyckats få dom till att hoppa omkring som dresserade råttor.

Fiffi sa...

mikebike:
det är lika bra att han får springa runt i stringen IFALL det ringer nån nasare som han behöver skrämma bort. Själv är jag för mesig för att bara säga "nej tack" och lägga på luren. ;)

Åsa Dahlqvist sa...

- Vet din mamma om att du håller på och ringer till personer du inte känner så här sent på kvällen?
(från serien Medelålders Puls i DN)

Anonym sa...

Hade något bolag som jagade mig på telefonen ett tag, och fick som så många andra nog tillslut och svarade...MEN, jag hade förberett mig och spelade upp Loituma's "Levas Polka" i telefonen och gick därifrån.

Kom tillbaka ett par minuter senare och hörde aldrig av dom igen.

Om ni är nyfikna på låten: http://www.youtube.com/watch?v=vjvVBCNcL_A

Kristoffer Viita sa...

Jag har jobbat på provoice haha. Vidrigt ställe. Still: klaga på telefonförsäljning, vem skjuter egentligen fisk i en tunna?

Medelklassman sa...

Guilty as charged KV, men din karma har en del att ta igen efter det jobbet.

Anonym sa...

HAHAHA! funny shit

jeje sa...

coach factory outlet
pandora outlet
air max 90
ugg boots clearance
ugg outlet clearance
adidas yeezy
christmas presents
jordans
supreme
asics shoes

jjjjjjjjjjjjj sa...

adidas superstar shoes
yeezy boost 350
adidas superstar
nike epic react flyknit
nike outlet
red bottom shoes for women
kobe shoes
valentino shoes
balenciaga speed
nike huarache