Sidor

2009/01/22

Skammen, part 2.

Innan jag blev småbarnsförälder hyste jag ett vagt förakt för dessa regrederande människor som gick omkring och vallade sina minstingar som vore de gjorda av porslin samtidigt som de pjatade bebisspjåk. Det gör jag i och för sig fortfarande. De sätter sig själva i världens centrum och är helt plötsligt så himla viktiga då de är Föräldrar.

Men idag märker jag att jag har börjat regredera själv. På utsidan av vänster hand har jag lyckats få ett litet sår. Det har jag satt ett plåster på. Ett skalmanplåster. Det har jag gått omkring med och känt mig lite duktig. "Titta på mig. Jag har ett barnplåster. Jag är en såndär pappa som har barn som har plåster med bamsefigurer på. Så himla mysig och modern och mjuk jag är. Titta!"

Hur gick det till? När började jag tycka att det är ok? Jag hade ju faktiskt vanliga plåster hemma i badrumsskåpet, UTAN skalman på. Men nej, jag valde medvetet att sätta på mig det här eftersom det kändes lite mysigt.

Jag hoppas det går över när barnen växer upp för så här får det inte gå till. Jag ber om ursäkt.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inga barn, jag köper medvetet skalmanplåster för de är så satans mycket snyggare. Tråkplåster är för tråkfölk.

Nemo sa...

En Glocalnetkommentar:

Om du skulle få ett sår på ballen... hemska tanke - vad väljer du då?

Salvekvick eller Bamse?

Eller är din självbild sådan att det blir Lille Skutt som får den äran att beskydda svällkropparna?

Tre stycken sa...

Vad är det för självsanering du håller på med? Livskris?

Anonym sa...

Jag har också barnplåster. Men inga barn...
Faktiskt så känns det lite roligare att sätta på ett mönstrat plåster än ett hudfärgat. Nästan lite lyxigt...

Fast att pjata bebisspjåk hoppas jag att jag aldrig kommer att göra.
Och världen stannar nog inte för att anpassa sig till alla småbarnsföräldrar. Inte min värld i alla fall.

Anonym sa...

Jag förstår precis känslan, men jag tycker det kan vara ok att bejaka den känslan av mysighet så länge man samtidigit kan se "igenom" sig själv som du gör. Lite som när man spänner musklerna för sig själv i spegeln när man älskar, hade varit gigantiskt patetiskt om man inte samtidigt har förmågan att se igenom sig själv och skratta lite åt det. Alla människor är patetiska, men det blir bara obehagligt hos dom som inte har distansen till sig själva att inse det. Har jag rätt?

Polkadot:: sa...

Om du inte hade barn hade du antagligen haft samma plåster, med nästan samma tankar, men av annan anledning.

Kanske.

Jag har rosa eller svarta dödskallar på mina. Design.

Piakvinnan sa...

Jag tror det där är som att ha på sig sin älsklings tröja bara för att känna lukten.

Typ.

Nipe sa...

Vi skola alla den vägen vandra, ingen kommer undan.
Eller: Inför Bamseplåsterödet är vi alla lika.

Anonym sa...

Som thewoodferry säger jag bara rosa dödskalleplåster. Helt ok att få paper cuts då.

Och så länge man har distans - då blir livet så mycket roligare att leva, förälder eller ej :-)

Knicke sa...

Nä, där går nog gränsen. Fast jag erkänner att jag känner lockelsen; man vill gärna vara en modern pappa. Hämta på dagis och VABBA. Men jag tar ut den känslan på jobbet. En kollega tycker att det är konstigt att jag VABar. Jag är ju man... Det är lite extra kul att driva med sådana!!

swexican sa...

Jag var på besök i sverige med min spanska señorita. Vad tog hon med sig hem från den semestern? Bregott? Absolut? Wasa bröd?

Nej, skalmansplåster...

Anonym sa...

Menade du: regredierande Topp 2-resultat

oakleyses sa...

nike air max, nike outlet, tiffany jewelry, louboutin shoes, tiffany and co, polo ralph lauren outlet, michael kors, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, nike free, michael kors outlet, prada outlet, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp, burberry outlet online, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, louboutin, uggs on sale, replica watches, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, burberry, ugg boots, gucci outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin outlet, ugg boots, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, michael kors outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, prada handbags, louis vuitton

oakleyses sa...

air max, oakley pas cher, ray ban uk, north face, nike air max, michael kors, nike blazer, mulberry, nike roshe run, hollister pas cher, new balance pas cher, true religion outlet, michael kors, lululemon, sac guess, true religion jeans, hogan, coach outlet, tn pas cher, michael kors, ray ban pas cher, coach factory outlet, true religion jeans, burberry, coach purses, louboutin pas cher, air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, sac longchamp, kate spade outlet, north face, nike free, chanel handbags, hollister, lacoste pas cher, converse pas cher, kate spade handbags, vanessa bruno, coach outlet, air force, vans pas cher, longchamp pas cher, timberland, true religion jeans, hermes

oakleyses sa...

lululemon, ralph lauren uk, north face outlet, nike free run uk, nike huarache, longchamp, bottega veneta, abercrombie and fitch, nike trainers, vans shoes, hollister, chi flat iron, babyliss, nike air max, ferragamo shoes, celine handbags, nike roshe, abercrombie and fitch, baseball bats, soccer shoes, p90x workout, birkin bag, ghd, herve leger, beats by dre, asics running shoes, reebok shoes, instyler, valentino shoes, mac cosmetics, mcm handbags, new balance, nike roshe, north face outlet, hollister, wedding dresses, soccer jerseys, giuseppe zanotti, insanity workout, mont blanc, jimmy choo shoes, nfl jerseys, iphone 6 cases, nike air max, nike air max

oakleyses sa...

pandora jewelry, links of london, ralph lauren, ugg pas cher, ugg,uggs,uggs canada, ray ban, bottes ugg, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, converse, gucci, hollister, thomas sabo, juicy couture outlet, lancel, doke gabbana outlet, supra shoes, pandora charms, louis vuitton, wedding dresses, timberland boots, vans, ugg,ugg australia,ugg italia, toms shoes, michael kors outlet online, converse outlet, marc jacobs, michael kors outlet, louboutin, ugg boots uk, juicy couture outlet, louis vuitton, hollister, oakley, swarovski crystal, replica watches, louis vuitton, nike air max, karen millen, louis vuitton, coach outlet, montre pas cher, michael kors handbags, swarovski