Sidor

2009/02/17

30+ goes Frågespalt

Hej 30+.

Jag heter Berit och har en fråga. När jag och mina kollegor, tillika väninnor, går ut för att äta lunch på någon av Stockholms lunchrestauranger har vi för vana att "paxa" bord i förväg genom att lägga ut någons kappa eller halsduk lite skönt draperad över en stolsrygg. Jag har märkt att vissa ohyfsade individer då brukar ge oss upprörda blickar och en av mina yngre kollegor förklarade att det inte alltid ses med blida ögon. Hur kommer det sig? Det står ju alla fritt att "paxa" på det här sättet.

Sign. Hungrig och sittsugen


Hej Hungrig och sittsugen.

Ditt egocentriska jävla as till kärring. Ser jag dig lägga halsduken vid ett ledigt bord igen, även om lokalen är tom, så kommer jag att ge dig en dansk skalle så det svartnar för ögonen på dig. När du sen vaknar och undrar varför det är så torrt i mun beror det på att jag tryckt in halsduken ända in till gomseglet. Det är inte okej eller god sed eller väluppfostrat att sno åt sig platser från folk som står längre fram i kön. Bord tar man när man passerat kassan. Punkt.

18 kommentarer:

Donny H sa...

Hear hear. Kick ass!

Go gôbbe från Götet sa...

Bra rutet 30+ . . . dock en försynt fråga. Hur vet jag, längst bak där i kön, om jag får sittplats överhuvudtaget? Kan man inte snacka om "sitting and eating for the smartest" (för att travestera en klassiker) - dvs, den som tänker efter lite före, får sittplats?

Jag följer upp med denna:

I mataffären. En kassa. Lååång kö. Längst fram en lååångsam kund. 1 st personal uppenbarar sig, sätter sig vid en tom kassa och säger: "Den här kassan är också öppen".

Vad gör du? Väntar snällt på att de flesta som står före dig i kön masar sig över till den nyöppnade kassan varefter du överväger att göra detsamma? Eller helt enkelt - bara för att du är så snabb i tanke & handling - raskt förflyttar dig i sidled och erövrar första platsen i den nya kön?

Själv gör jag det sistnämnda. I lördags initierade jag dessutom en diskussion bland mina medkunder kring huruvida mitt "beteende" var acceptabelt eller ej. Av de svarande fick jag 100%-igt stöd för mitt agerande (ovetenskapligt, jag vet). Någon sa´ dessutom: "Dé é la självklart, den som é snabbast får platsen".

Jag säger inte att det ena eller andra är rätt eller fel men hur gör man för att i detta sammanhang vara så politiskt korrekt som möjligt?

Tack på förhand för dina visa ord!

Go gôbbe

Josefine sa...

Du låter arg!?

Ms Spider sa...

Ska man paxa får man baske mig sätta en person som gör det, och så får de andra handla för honom/henne/den/det

Medelklassman sa...

DH: Damn right!

Go gubbe: Som jag ser det är det lite skillnad på lunchkrog och ICA-kassan. På krogen ska man sitta ner och käka sin mat under en ganska pressad lunchtimme. Man vill INTE stå och stirra ut över en bunt paxade bord när man precis fått sin maträtt på brickan. På ICA kan man däremot stå en minut eller två till i kassan. (Själv är jag som en torped i de lägena, undan gubbar o kärringar, här kommer jag med min kundkorg!)

Skön blogg du har för övrigt. Bokmärke på den.

Miss muffin: Näää? Va? Kanske lite?

Ann-Katrin: Gränsfall. Paxande är ett oskick. Verkar det osäkert med sittplats, byt ställe. Det KAN möjligen vara ok om det är tom lokal och huggsexa om bästa platserna.

Jo tjena sa...

Applåder till dig!

Anonym sa...

jag har fått ett kedjebrev som jag härmed lämpar över på dig, det finns här: http://dignelius.blogg.se/2009/february/jag-ar-inte-mycket-av-en-hogtalare.html

Anonym sa...

Skönt att få starta dagen med ett skratt. Tack för det.

Slick sa...

Vi brukar iskallt ignorera halsduken på stolen och sätta oss där ändå. När paxartanterna sen kommer och ska claima bordet påpekar vi att en ensam halsduk är en kvarglömd halsduk, och i framtiden kanske de ska ha en liten "Reserverat"-skylt med sig. In your face, Berit.

Medelklassman sa...

Jonna: Tack, men jag är ledsen. Utmaningar, listor och kedjebrev är verkligen inte min grej. Så jag agerar lite fisförnämt och avböjer.

Tempel: Dito. Ömsesidigt roande ger ju ett mervärde.

Slick: Det är rätta takter. Jag hörde igår om en annan som agerade på liknande sätt. Det är civilkurage det. Mer sånt. En variant är att gömma klädespersedlarna någonstans och agera helt oförstående...

Linda Lindstedt sa...

Humor.

Anna Nio sa...

Hmm, nu går jag aldrig någonsin på lunchrestauranger, det närmaste jag kommer är något enstaka fall av fikande; Men jag vägrar hosta upp dyra penningar för torra bakverk för att sedan stå och glo i tjugo minuter tills det KANSKE finns ett pyttelitet skevt bord med pinnstolar ledigt, intill toaletten. Jag tar ett bord och sitter sedan vid det tills mitt sällskap handlat sitt, varefter jag handlar det jag önskar, eller givetvis vice versa. Får jag halsdukar i käften då, eller är det godtagbart beteende? :D

Medelklassman sa...

Anna Nio, det smärtar mig att säga, men i princip nej. Det är inte ok. Om det står folk före i kön som blir utan plats, då har man agerat fel.

Anonym sa...

Helt underbart!! Jag skrattade så jag låg över skrivbordet! Kicks

oakleyses sa...

nike air max, nike outlet, tiffany jewelry, louboutin shoes, tiffany and co, polo ralph lauren outlet, michael kors, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, nike free, michael kors outlet, prada outlet, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp, burberry outlet online, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, louboutin, uggs on sale, replica watches, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, burberry, ugg boots, gucci outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin outlet, ugg boots, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, michael kors outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, prada handbags, louis vuitton

oakleyses sa...

air max, oakley pas cher, ray ban uk, north face, nike air max, michael kors, nike blazer, mulberry, nike roshe run, hollister pas cher, new balance pas cher, true religion outlet, michael kors, lululemon, sac guess, true religion jeans, hogan, coach outlet, tn pas cher, michael kors, ray ban pas cher, coach factory outlet, true religion jeans, burberry, coach purses, louboutin pas cher, air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, sac longchamp, kate spade outlet, north face, nike free, chanel handbags, hollister, lacoste pas cher, converse pas cher, kate spade handbags, vanessa bruno, coach outlet, air force, vans pas cher, longchamp pas cher, timberland, true religion jeans, hermes

oakleyses sa...

lululemon, ralph lauren uk, north face outlet, nike free run uk, nike huarache, longchamp, bottega veneta, abercrombie and fitch, nike trainers, vans shoes, hollister, chi flat iron, babyliss, nike air max, ferragamo shoes, celine handbags, nike roshe, abercrombie and fitch, baseball bats, soccer shoes, p90x workout, birkin bag, ghd, herve leger, beats by dre, asics running shoes, reebok shoes, instyler, valentino shoes, mac cosmetics, mcm handbags, new balance, nike roshe, north face outlet, hollister, wedding dresses, soccer jerseys, giuseppe zanotti, insanity workout, mont blanc, jimmy choo shoes, nfl jerseys, iphone 6 cases, nike air max, nike air max

oakleyses sa...

pandora jewelry, links of london, ralph lauren, ugg pas cher, ugg,uggs,uggs canada, ray ban, bottes ugg, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, converse, gucci, hollister, thomas sabo, juicy couture outlet, lancel, doke gabbana outlet, supra shoes, pandora charms, louis vuitton, wedding dresses, timberland boots, vans, ugg,ugg australia,ugg italia, toms shoes, michael kors outlet online, converse outlet, marc jacobs, michael kors outlet, louboutin, ugg boots uk, juicy couture outlet, louis vuitton, hollister, oakley, swarovski crystal, replica watches, louis vuitton, nike air max, karen millen, louis vuitton, coach outlet, montre pas cher, michael kors handbags, swarovski