Sidor

2009/04/23

Lazyness before greed

Som sagt så har jag och min lilla familj flyttat. Och varje person som någonsin bytt bostad har ställt sig frågan - var fan kommer all skit ifrån? Eller ja, det kanske inte är någon direkt överraskning för de flesta att de gömt undan en massa bråte under åren, men personligen har jag en oerhört bra förmåga att förtränga saker. Saker, pinsamma minnen och räkningar som ska betalas.

Som den internetmänniska jag är har jag noterat att folk har börjat att handla med varandra på nätet. Det är Blocket, Tradera, Ebay och allt vad det nu heter. Det borde ju vara något för mig också. Här sitter jag på en massa prylar som jag inte längre vill ha och jag har lagt ut en förmögenhet på en ny lägenhet, flyttgubbar samt tanter som troligtvis jobbar till otaxerad slavlön för att städa min gamla lägenhet. Ett sätt att lösa min finansiella kris vore att sälja prylarna och fylla på kontona där det numera ekar lika tomt som mellan påvens öron.   

Men hur orkar folk egentligen? Det är ju ett hästjobb detta att sälja saker.

1. Man ska ta smakfulla bilder av det man vill sälja.
2. Man ska registrera sig på säljsajten.
3. Man ska skriva en annons som är lockande (utan att locka till sig miffon).
4. Man ska ta emot samtal från kreti och pleti som frågar de mest märkliga detaljer. (Va ere för innermått på fälgarna, tror du man kan sätta dom på en Opel Corsa -89:a? Ey kompis, jag ser du säljer vinterdäck, vill du köpa bil? Kan jag komma och kolla på däcken klockan halv tolv inatt efter min innebandyträning?)
5. Man ska ta emot besök av kreti och pleti som ska hämta upp det de köpt ELLER så ska man slå in små paket och skicka iväg det med posten.

Kort sagt så är det en jädra massa jobb, för något som mest är struntsummor. En hundring där, 300 spänn där. Vad blir egentligen inkomsten per timme, undrar jag? Slår det minimilönen man får för att vända burgare på dånken? Antagligen inte, så logiskt sett borde det vara smartare av mig att slänga skiten och ta ett extrajobb på Sibyllakiosken några timmar istället.

Eller så får det stå kvar i källarförrådet i sju år till. Något ska man ju ha där också.

16 kommentarer:

SolSara sa...

...Eller så kan man ge det till Myrornas eller någon annan form av secondhandbutik så slipper man slänga skräpet och någon annan blir lycklig av att hitta något billigt.

Linn sa...

Eller ordna egen majbrasa hemma. Praktiskt och bra lördagsunderhållning. Ungar älskar eld.

stabro sa...

Oerhört bra reflektion, försöker samma upplägg hemma när resten av familjen vill lägga ut alla gamla barnskor på blocket...

Medelklassman sa...

SolSara, det där är min vanliga lösning. Vi har Stadsmissionen en bit bort så de brukar få en hel del gött å blandat, om man säger.
(Men jag tror inte de vill ha vinterdäck?)

Linn, kul och kreativt förslag. Men får man elda upp gamla däck?

Wysiwyg, vad är det med gamla barnskor egentligen? Vi hade, jag skojar inte, TRE kassar med eländet som vi fått från kreti och pleti. Burn!

isabelle sa...

jag röstar på linns förslag. fast som student måste jag säga att det kändes helt fantastiskt att kunna tjäna 159 kronor på ett par oanvända jeans på tradera. hundrafemtionio! man kan bjuda sin pojkvän på sushimiddag för det. det är en enormt stor summa.

Slick sa...

Word! Exakt så har jag känt varje gång jag smugit ner femton par skor och en skitful byrå i grovsopen... Och så har jag skämts för att jag är så lat. Det känns bra att veta att jag inte är ensam.

Tre stycken sa...

I förgår sålde jag ett halsband jag fick av mitt ex och aldrig skulle få för mig att använda igen 800 kronor som går direkt till min nya dator! Det var definitivt värt "besväret".

ullrika sa...

jag tror att det är värst första gången? sen går det väl typ av sig själv! att sälja alltså. själv är jag en sån som bara köper å fastän jag intalat mig hundra gånger att sälja också (Tradera i huvudsak) så blir det liksom aldrig av. av exakt dom skäl du anger...

tjo!

Linn sa...

Såvitt jag vet har varenda majbrasa jag nånsin bevittnat varit byggd av bildäck och pinnar. Så, ja. Det tror jag är lagligt.

LB sa...

Faran med Tradera är ju att man köper på sig nytt skit när man surfar runt där. Summa summarum har man förlorat pengar på att hänga där. Fattar inte folk som orkar sälja småsaker för 10 kr. De har för mycket fritid. Och så även jag som just nu surfar runt på diverse bloggar och t.o.m. tar mig tid att kommentera.

oakleyses sa...

nike air max, nike outlet, tiffany jewelry, louboutin shoes, tiffany and co, polo ralph lauren outlet, michael kors, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, nike free, michael kors outlet, prada outlet, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp, burberry outlet online, ray ban sunglasses, replica watches, michael kors outlet, louboutin, uggs on sale, replica watches, michael kors outlet, ugg boots, ugg boots, burberry, ugg boots, gucci outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin outlet, ugg boots, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, michael kors outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, prada handbags, louis vuitton

oakleyses sa...

air max, oakley pas cher, ray ban uk, north face, nike air max, michael kors, nike blazer, mulberry, nike roshe run, hollister pas cher, new balance pas cher, true religion outlet, michael kors, lululemon, sac guess, true religion jeans, hogan, coach outlet, tn pas cher, michael kors, ray ban pas cher, coach factory outlet, true religion jeans, burberry, coach purses, louboutin pas cher, air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, sac longchamp, kate spade outlet, north face, nike free, chanel handbags, hollister, lacoste pas cher, converse pas cher, kate spade handbags, vanessa bruno, coach outlet, air force, vans pas cher, longchamp pas cher, timberland, true religion jeans, hermes

oakleyses sa...

lululemon, ralph lauren uk, north face outlet, nike free run uk, nike huarache, longchamp, bottega veneta, abercrombie and fitch, nike trainers, vans shoes, hollister, chi flat iron, babyliss, nike air max, ferragamo shoes, celine handbags, nike roshe, abercrombie and fitch, baseball bats, soccer shoes, p90x workout, birkin bag, ghd, herve leger, beats by dre, asics running shoes, reebok shoes, instyler, valentino shoes, mac cosmetics, mcm handbags, new balance, nike roshe, north face outlet, hollister, wedding dresses, soccer jerseys, giuseppe zanotti, insanity workout, mont blanc, jimmy choo shoes, nfl jerseys, iphone 6 cases, nike air max, nike air max

oakleyses sa...

pandora jewelry, links of london, ralph lauren, ugg pas cher, ugg,uggs,uggs canada, ray ban, bottes ugg, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, converse, gucci, hollister, thomas sabo, juicy couture outlet, lancel, doke gabbana outlet, supra shoes, pandora charms, louis vuitton, wedding dresses, timberland boots, vans, ugg,ugg australia,ugg italia, toms shoes, michael kors outlet online, converse outlet, marc jacobs, michael kors outlet, louboutin, ugg boots uk, juicy couture outlet, louis vuitton, hollister, oakley, swarovski crystal, replica watches, louis vuitton, nike air max, karen millen, louis vuitton, coach outlet, montre pas cher, michael kors handbags, swarovski

raybanoutlet001 sa...

jimmy choo shoes
nike outlet store
coach handbags
cheap nike shoes sale
san francisco 49ers jerseys
canada goose jackets
cheap ray ban sunglasses
nike store uk
lions jerseys
titans jersey

Unknown sa...

salomon boots
jaguars jersey
golden state warriors jerseys
nike trainers
birkenstock sandals
philadelphia eagles jerseys
cheap nike shoes sale
chicago bears jerseys
cheap oakley sunglasses
adidas nmd