Sidor

2009/07/29

Snacks?

- Pappa, om du gillar ost då...då...då...då tycker du också om ostbågar, sa äldste sonen vid matbordet. Ett resonemang som brister totalt vad gäller logik, men det lämnar vi därhän.

Det jag kom att tänka på när han sade så, det är att det här med snacks överlag - känns inte det väldigt mycket 80-tal? Var det inte ungefär så länge sedan som en påse med friterat mög kändes lite festlig? Party? Nuförtiden är väl sinnebilden av snackskonsumenten att det är en patologiskt tjockis utan självkontroll som står och väljer mellan sourcream och jordnötsringar?

Så hatten av till Estrella och OLW som lyckas överleva på 00-talet då vitt bröd klassas som amfetamin och snacks är det närmaste man kan komma crack.

Men en sista fundering - vem har någonsin njutit av salta pinnar? Träligare grej att stoppa i mun får man leta efter.

16 kommentarer:

Polkadot:: sa...

JAG!!!

Jag ÄÄÄÄLSKAR salta pinnar.
Snacka inte skit om pinnarna.

S. sa...

Salta pinnar var bra bara för att det var snacks liksom. Man kunde gnaga av saltet först och sen snabbt äta pinnen. Eller flera pinnar på en gång. I övrigt astråkigt vuxensnacks som jag nog aldrig skulle komma på tanken att köpa. Men menlösast måste väl ändå de där små hårda pommes frites-liknande snacksen som fanns/finns vara?

Burgschki sa...

ja, du ar helt rätt. familjenöjen som "Det kommer mera" och den där blåa läsken (Hugos?) och OLW.

Burgschki sa...

ja, du ar helt rätt. familjenöjen som "Det kommer mera" och den där blåa läsken (Hugos?) och OLW.

Donny H sa...

Hur i helvete lyckas man gnaga av saltet från pinnarna?

Hälsporren sa...

Har hört att salta pinnar ska vara bästa äktenskapet tillsammans med champagne. Måste provas någon gång.

RANA sa...

Hahaha!

Jag ramlar in här ibland, oftast via go-gubben. Varje gång läser jag din profiltext med ett flin. "Med andra ord en del av det patriarkala förtryckets köttberg." Så himla sweet.

För övrigt är snacks sunkigt och äckligt, amen to that. Men smågodis... gud, tänk dig en skål saltlakrits som har smält ihop till en svart klump. Finns inget bättre. Mina småungar gillar salta pinnar. Jag ska försöka styra upp det där.

/R

RANA sa...

Jag länkar - detgårvälbra? :-D

/Rana

Go gôbbe från Götet sa...

Wow, jag har hookat upp Rana och 30+´arn!

I övrigt har du helt rätt i din analys. Din (allas?) sinnebild av snackskonsumenten var fin - själv tror jag att hon/han väljer BÅDE sourcream och jordnötsringar.

Salta pinnar är ett surrogat för snacks . . . punkt! Funkar för viktväktare som bara måste få äta "snacks".

Go gôbbe - the pimp?

Slick sa...

Åh, jordnötsringar. Min inte-särskilt-hemliga last. Jag får sån abstinens efter någon månads uppehåll att jag kan köra upp en påse intravenöst.

Anonym sa...

Hej, jag heter Jessica och är chipsmissbrukare.

("Hej Jessica")

När jag var aktiv kunde jag äta ett par påsar i veckan. Ofta var en påse chips, eller två, allt jag åt på helgerna eftersom jag inte orkade arsla mig med mat.

Nu har jag varit chipsfri i två år. Jag höll upp första gången för fem år sen, men för två år sen tog jag ett återfall. På sätt och vis var det bra, för magknips-baksmällan och de onda mökarna som följde mig i dagar efteråt fick mig att inse varför jag slutade.

Jag tyckte ju inte själv att det var så farligt: jag åt ju "bara" lättsaltade - aldrig smaksatta. Men chips är chips.

Min botten nådde jag en dag när min katt inte ville sitta i mitt knä och bli klappad, för att jag mökade så illa. Det var då jag insåg att jag hade ett problem.

Men nu är jag fr. Halleluja!

//
mvh Jessica (ovanstående är bara liite överdrivet *måttar med tumme och pekfinger*

Magnus sa...

Shit vad du är på det! Agree..!!

oakleyses sa...

michael kors outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren, christian louboutin, michael kors outlet, prada handbags, coach purses, chanel handbags, michael kors outlet, burberry outlet, kate spade handbags, true religion jeans, louboutin shoes, longchamp handbags, longchamp handbags, oakley sunglasses, air max, michael kors outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses cheap, louboutin outlet, coach factory outlet, coach outlet, jordan shoes, ray ban sunglasses, true religion outlet, longchamp outlet, coach outlet store online, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, prada outlet, rolex watches, true religion jeans, burberry outlet, louboutin, tiffany and co, air max, nike shoes, tory burch outlet, kate spade outlet, nike free, ray ban sunglasses, michael kors outlet online sale, gucci outlet

oakleyses sa...

hollister, nike tn, air jordan, sac longchamp pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, michael kors, nike huaraches, air max pas cher, nike free, oakley pas cher, true religion outlet, michael kors uk, hogan outlet, lululemon outlet online, north face, nike air max, mulberry, ray ban sunglasses, polo lacoste, michael kors pas cher, ray ban pas cher, north face, sac burberry, air max, hollister, new balance pas cher, longchamp, louboutin, nike roshe, nike blazer, nike roshe run pas cher, nike free pas cher, nike trainers, ralph lauren, polo ralph lauren, abercrombie and fitch, air max, timberland, nike air force, longchamp, sac hermes, sac guess, converse pas cher

oakleyses sa...

hollister, celine handbags, soccer jerseys, reebok outlet, herve leger, air max, air max, ralph lauren, birkin bag, north face outlet, mcm handbags, jimmy choo outlet, p90x, wedding dresses, asics running shoes, babyliss pro, beats by dre, hollister clothing store, iphone cases, giuseppe zanotti, bottega veneta, baseball bats, chi flat iron, north face jackets, timberland boots, louboutin, abercrombie, mont blanc, mac cosmetics, vans, nike roshe run, vans shoes, insanity workout, new balance shoes, abercrombie and fitch, ferragamo shoes, oakley, ghd, lululemon outlet, valentino shoes, instyler, soccer shoes, nfl jerseys, converse

oakleyses sa...

louis vuitton handbags, hollister, ugg outlet, ugg pas cher, marc jacobs, sac lancel, gucci, pandora charms, links of london, uggs, supra shoes, sac louis vuitton, ray ban, ugg, sac louis vuitton, cheap uggs, louis vuitton outlet stores, coach outlet store online, louis vuitton, karen millen, ugg, rolex watches, louis vuitton outlet, montre homme, thomas sabo, louis vuitton outlet, juicy couture outlet, pandora jewelry, doke gabbana, ugg boots clearance, swarovski crystal, ugg, wedding dresses, converse shoes, louis vuitton uk, uggs outlet, swarovski, juicy couture, ugg boots, toms shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton