Sidor

2009/08/13

In your face Gbg


Där fick ni, Göteborgs skattebetalare. Bokstaven Ö på sniskan. Fakturan: 965.000 SEK!
Grattis! Se det som belöning för alla dessa decennier av ordvitsande.

Speciellt mycket gillar jag tillägget "& co". Kan man få en big size meal för 10 kronor till det

Uppdatering: "& co" är ett evenemangsföretag och således inte Göteborgs kommun. Men min fråga kvarstår: kan man få en big size meal för 10 kr?


Sen är det en del kommentarer som tycker att jag är infantil som ständigt gnäller på detta Göteborg. Det tycker jag är otroligt roligt. Jag kommer att fortsätta, likt en utdragen poäng i Family Guy, tills man tröttnat, kräks och sen gått varvet runt och det är kul igen. Your whining only feeds my pleasure.

19 kommentarer:

Donny H sa...

& co, är det grannorterna?

Jäl sa...

Härligt, som när Sture Allén döpte Gamla Ullevi till Gamla Ullevi för 45.000, gott att man flyttat till Hufvudstaden.

Ron Obvious sa...

Fyndigt utan att vara hö-höigt. Jag gillar det. Och utgår från att fakturan inkluderar mer än bara idén, men det är svårt att säga eftersom du inte länkar.

Anjo sa...

Tja, att den här staden ser till att go blir ännu mer tydligt känns ju sådär.

Anonym sa...

Hmm.. kännas lite gammalt att hallå på att gnälla på en annan stad? En stad som ligger 40-50 mil ifrån där du bor (gissar jag).
Vad ar ditt problem liksom?.. A.Schulman höll ju på sådär for 3-4 ar sedan.

Du verkar ju bo i en svenning förort mer an centrala Sthlm va? (nu gissar jag igen..)

Polkadot:: sa...

Loggan "göteborg" är smart och användningsbar, användandet tilltalar rätt generation och det nya tänket. För en gångs skull cred till logodesigners.
Men det där &company fattar jag inte alls. det stör bara och tar udden av det enkla i loggan. Varflör ska de alltid förstöra genom sin rädsla att utesluta?

stycket sa...

Jag läste inlägget halvhögt för mig själv på grövsta göteborska. Jag kan rekommendera det, det blev lite roligare då.

Annika sa...

Göteborg&co är ett evenemangsbolag där Göran Johansson behåller lite makt över staden. Så var det med det.

Det är inte det att lokalpatriotism är 2005, det är det att det är 7 år. Är din pappa starkare än min också?

Patrik sa...

&co är alltså ett evenemangsföretag (delägt av kommunen) och inte Göteborgs stad. Därav &co. Det är alltså en företagslogga, inte en stadslogga.

/Patrik

Go gôbbe från Götet sa...

Det finns en logga för destinationen Göteborg också. Dé var la käckt - änna?!

Ron Obvious
Det var Happy Forsman & Bodenfors som tog fram den grafiska profilen.

Patrik sa...

Ja, men en liten smolk i bägaren i din skadeglädje får jag tyvärr leverera. Gbg & co är som sagt ett fristående bolag så det har nog inte gått så mycket kommunalskatt till loggan.

D, om vi Göteborgare på plats och i exil ska lida efter förtjänst måste du ta saken i egna händer. Du kan inte vänta på att andra slösar bort våra skattepengar, du vet att det inte räcker.

Gör något! Du vet att du vill! Kanske ett litet hatbrev till kommunfullmäktige för att komma igång? För att få till en personlig och lokal touch hjälper jag gärna till. Publicera utkasten här på bloggen.

Annika sa...

Inget whining härifrån. Det är lite pinsamt bara. Synd på så rara ärter.

ROB sa...

Jag gnäller faktiskt lite om den där GBG grejjen. Det erkänner jag hands down.

Är "Göte-la-borgare" i exil och bor sedan 10 ar i London.
Varje ggn jag befinner mig i Stockholm så brukar aven jag dock komma på mig själv med att flina lite när jag ser en tunnelbane-karta och tanka att det ser gulligt ut med 4 linjer och ca 15 hallplatser. En miniatyr-tunnelbana : )

Eller när man ar på trendiga "Söder" och frågar om vägen till Norrmalm, Djurgarden eller Globen och inser att man lättast knallar dit på 2 minuter.

Eftersom Stockholm ar en sån liten puttenutt-gullig hufvudstad fattar jag aldrig varfor folk som bor där gnäller på andra puttenutt stader i Sverige?
Stockholm är ju faktiskt i praktiken samma sak som Skövde när allt kommer till kritan!

Donny H sa...

Göteborgarna slår tillbaka. Finns inget roligare än folk (göteborgare) som upprörs när någon bashar deras stad.

Andas in.
Och så andas ni ut.

Fredrik sa...

Naturligtvis är Gôteborgs-bashingen infantil, menlös och allmänt doftande av undertryckt mindervärdeskomplex gentemot riktiga storstäder, precis så som "ROB" påpekar.

Sedan har ändå 30+ rätt i att det ÄR roligt i just det här fallet, just på grund av hans fullständigt kompromisslösa envetenhet.

Allting som överdrivs in absurdum borgar för god humor. Just ask John Cleese!

(För övrigt är det ju omöjligt att inte gilla Family Guy, så bara namedroppingen där vinner ju sympatier...)

Patrik sa...

Frågan är då, varför hör man bara det riktigt bittra Göteborgshatet från inflyttade stockholmare? De infödda brukar inte ha den inställningen medans folk från Arboga, Mariefred och Katrineholm verkar värst.

Samma sak i Götet, går nån på om hur mycket han hatar Stockholm så är han nio gånger av tio inflyttad från Udevalla eller Falköping.

Så, vad ligger till grunden för denna vitriol? Inte för att det spelar nån roll, det är riktigt underhållande, en talang värdig att tas upp i CVt!

/Patrik

Lucas sa...

Det här är ju i klass med försäkringskassan som betalade en ofantlig summa till en mediabyrå som kom med den briljanta idén till en helt ny grafisk profil.

De bytte versaler mot gemener, i övrigt oförändrat.

Anonym sa...

nike air max, louboutin, coach factory, gucci outlet, tiffany and co, true religion outlet, chanel handbags, ralph lauren, toms shoes, nike free, coach purses, nike shoes, louis vuitton, burberry, oakley sunglasses, jordan shoes, oakley sunglasses, true religion jeans, air jordan, air max, nike free, air max, michael kors outlet, coach outlet, nike air max, true religion, burberry outlet online, prada outlet, louboutin, ray ban, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, longchamp outlet, michael kors, burberry outlet online, longchamp, oakley sunglasses, oakley sunglasses, polo ralph lauren, coach outlet store, tory burch outlet, michael kors outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton handbags, louboutin, prada handbags, louis vuitton outlet online, kate spade outlet

Anonym sa...

soccer shoes, karen millen, ferragamo shoes, montre pas cher, reebok outlet, nfl jerseys, mulberry, north face outlet, ugg, lululemon, asics gel, celine handbags, valentino, p90x3, ugg boots, ghd, oakley pas cher, herve leger, bottega, nike free, ralph lauren, ray ban pas cher, ugg boots, mcm handbags, louis vuitton, converse shoes, birkin bag, ugg boots, hogan, nike air max, new balance shoes, mont blanc, jimmy choo, abercrombie and fitch, juicy couture outlet, louis vuitton, rolex watches, timberland, hollister, marc jacobs, air max, vans, chi flat iron, hermes, supra shoes, yoga pants, insanity, soccer jerseys, beats by dre, lancel