Sidor

2009/10/19

Analys av SD:s debattartikel

Jimmie Åkesson har skrivit en debattartikel. Nedan är min analys och mina motargument. Originaltexten är det som är kursiverat.

----------

En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba* västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.


Det var många fina ord på en gång. Men en förklaring till varför mångkulturen bara finns i västvärlden kan bero på att befolkningsströmmarna hittills bara rört sig från tredje världen till väst. Det beror på att man flytt från svåra missförhållanden eller försökt att flytta dit det finns jobb. Sen din mening om att västerlandet har nått ett högre utvecklingsstadium, det är det inte många som pratar om längre. Den gamla retoriken hankar sig dock kvar i medvetandet hos många främlingsfientliga missnöjespartier.


Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.


Jag vet inte riktigt vem det är som vill tämja Islam här. Det är nog främst du som vill det Jimmie. Du och ditt parti. Vi andra respekterar hellre religionsfriheten. Och om man ser historiskt så var länge den islamiska världen betydligt mer tolerant mot andra religioner och bevarandet av gamla kunskaper än vad den kristna världen var, jag tänker främst här på medeltiden. Att det idag ser annorlunda ut har andra orsaker än strikt religiösa.


Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.


Det stämmer att Koranen inte har något Nytt testamente. Men jag vet inte riktigt på vilket sätt två olika religiösa skrifter skulle vara den avgörande faktorn för att ta till våld eller inte. Om vi återigen tittar rent historiskt, eller för all del i nutid, så är de kristna nationerna troligen MER våldsbenägna och har orsakat mer lidande och död i världen än vad de islamistiska nationerna har. Faktorerna till varför man propagerar för och använder våld är mångdubbelt fler och beror mer sällan på religion än vad som ofta görs gällande. Det är en praktisk katalysator och samlande kraft när grundproblemen kanske egentligen är förtryck och ekonomisk nöd. ´


Detta, tillsammans med nästan 1 400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.


Konflikter som, skulle jag åter vilja påminna om, orsakats och av såväl kristna och muslimer. Glöm inte heller bort de långa stunder av fred och harmoni som funnits, t.ex. mellan Österrike-Ungern och Osmanska riket från början av 1700-talet till 1900-talet, efter att de båda nationerna haft oerhört intensiva religionskrig under flera hundra år.


Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet. Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.


Varför väljer då en del muslimer att gå åt det fundamentalistiska hållet? Det är väl en nyckelfråga att ta itu med, snarare än att bara konstatera att så är fallet och replikera med åtgärden ”kör ut dom”. Om jag får lansera en teori så uppstår denna radikalisering i utanförskapet. Det är således inte det mångkulturella tillvägagångssättet som är problemet. Snarare är problemet att det lyckats för dåligt. Vi har integrerat för dåligt. Det visade till och med den brittiska undersökningen, att det var utanförskapet som tillät vissa radikala muslimer att propagera för mer fundamentalism. Arbetslöshet och en känsla av att inte passa in skapar en offerroll som är väldigt lätt att bygga på med enkla bakåtsträvande lösningsförslag. Lösningen är alltså att satsa på MER integration och att bättre införliva muslimer i hela samhället. Människor med social trygghet, jobb och en känsla av samhörighet blir inte fundamentalister.


För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.


Men vad är det för demagogisk rappakalja? Blanda våldtäkter och könsstympning med fläsk i frysdisken och Den blomstertid nu kommer. Detta är ett pinsamt försök till argumenterande som mer visar vilken xenofob agenda SD har än vilka reella problem som finns i samhället. Som en passus vill jag dessutom säga att samhällen som är livaktiga och konkurrenskraftiga och vitala förändras. Bakåtsträvande samhällen som är alltför traditionalistiska förtvinar.


Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.


Som sagt, samhällen förändras, och huruvida det sker smidigt och konstruktivt beror mycket på hur tolerant och inbjudande man är. Om vi underblåser en konflikt mellan vi och dom och propagerar för att köra ut folk så eldar vi bara under problembrasan. Och vad är ”svenskt” eller ”europeiskt”? Läs lite historia för fan.


Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.


Tack för din uppriktighet. Hoppas fler ser vilken unken politik ni har och väljer att rösta på något annat.

32 kommentarer:

Burgschki sa...

Jätteintressant analys.

Alltså Åkesson är ett läroboksexempel på Orientalism gone Huntington.

Han svänger sig med en massa oreflekterad bullshit och kryddar det med nya ord han lärt sig för att ge scen utav att han är insatt i ämnet.

Men, jag är glad över att aftonbladet låter honom få skriva en debattartkel, för till skillnad mot Hägglund tror jag att Svennebanan är tillräckligt smart och moralisk för att kunna se igenom skitsnacket och rasismen.

Ron Obvious sa...

Framför allt är det ju rätt sällan som religionen "vinner" när den korsas med öppen civilisation.
Men framför allt vill jag uttrycka min fascination för uttrycket "oikofoba". Jag har aldrig stött på det uttrycket förut, vilket är fantastiskt i sig (såvida det inte är helt påhittat), och nästan darrar av fascination. Jag vill inte ens veta vad det betyder.

Tehataren sa...

Men herregud, det är ju gratispoäng.

Jimmie Åkessons resonemang går, sammanfattningsvis, ut på att de krafter i samhället som ställer till djävelskap, ska ut ur landet.

Alltså, bunta ihop alla SD:s medlemmar och varenda skinnskalle i landet och sätt dem på samma plan som de utvisade irakierna, och låt dem skandera sin dynga på Bagdads gator.

Djävla vad lugnt det skulle bli i det här landet.

J sa...

Bravo! Det som är illa är att han har lyckats smyga in en hel del lögner i sin argumentation, som jag är rädd att den genomsnittliga aftonbladet-läsaren har svårt att se.

Donny H sa...

Tehataren: vore inte det osedvanligt taskigt mot gemene Bagdad-bo? Vad har de gjort för att förtjäna rikstönten Jimmie och hans anhang av brunskjortor?

anders sa...

Bravo. Jag tycker att du gör en utmärkt rituell slakt av deras artikel. Tyvärr tror jag att den passerar rätt högt ovanför deras huvuden.

Tehataren sa...

Donny, en handfull brunskjortor skulle utgöra en försumbar del puckon på ett så krigshärjat ställe. Däremot kanske en gemensam, yttre fiende, som inte är där med ens den officiella avsikten att skapa fred, skulle kunna åstadkomma lite gemenskap.

J:
Jag håller med dig. Den genomsnittlige läsare av kvällspress är nog inte förmögen till kritiskt tänkande överhuvudtaget, varför det är beklagligt att Jimmie får komma till tals där. Å andra sidan lär ju någon svara, men glöm inte att allt tyder på att han faktiskt sannolikt sitter i riksdagen om ett år. Folk tycker faktiskt ofta som han. När han dessutom använder fina ord i en etablerad tidning blir det otäckt.

Slick sa...

Heja 30+! Vi attackerade samma sak, men du gjorde det bättre. Well played.

Burgschki sa...

haha, ge sken ska det stå.

Burgschki sa...

@Ron, uttrycket har han lånat av filosofen Roger Scruton uppenbarligen.

Shiaa sa...

Det finns verkligen ingen gräns för hur äckligt PK ni svennar är. Öppna ögonen för guds skull! Fortsätt blunda så får vi se hur samhällsutvecklingen fortlöper de närmste 20 åren. Sista svensken tar med sig flaggan...

dumAx sa...

=D Härligt

Donny H sa...

Haha, kul att Shiaa svänger sig med pk-argumentationen (det är ju inte ens en argumentation). "Gud så¨PK ni är allihopa som inte hatar svartskallar."

Medelklassman sa...

Jag är lite missnöjd. Bara en kommentar från ett felstavat alias som anklagar mig för att vara en naiv och pk idiot?

Jag som trodde SD hade koll på bloggosfären?

Tehataren sa...

Shiaa, vi vill inte ha Sharialagar. Vi vill ta ifrån Ayatollan hans undersåtar, och på sätt göra honom maktlös.

feminix sa...

Din genomgång var ambitiös och avslöjar din stora okunnighet. Besvara gärna mina frågor: Om integrationen hittills inte fungerat varför skulle det gå bättre om invandringen får fortsätta vara stor? Finns det något tak för hur många fattiga afrikaner och araber vi kan ta in? En miljon eller kanske hundra miljoner. Världen är full av fattiga som hört ryktas om våra generösa bidrag. Och - skaffa dig kunskap!

Anonym sa...

Fortsätt blunda så får vi se ...


tack för den shiaa..

Unknown sa...

cheap nike jordan shoes, ugg, Cheap Louis Vuitton Handbags, cheap Mens Air Max, Bags Louis Vuitton, discount Womens Free Shoes, discount nike jordans, ugg soldes, ugg boots, cheap Womens Air Max shoes, Cheap LV Handbags, cheap Mens Air Jordan shoes, Air Jordan 11 Gamma Blue, ugg pas cher, wholesale jordan shoes, Discount LV Handbags, uggs outlet, cheap Air Jordan 11 Gamma Blue, uggs on sale, Discount Louis Vuitton, ugg australia, cheap Mens Free Shoes

oakleyses sa...

michael kors outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren, christian louboutin, michael kors outlet, prada handbags, coach purses, chanel handbags, michael kors outlet, burberry outlet, kate spade handbags, true religion jeans, louboutin shoes, longchamp handbags, longchamp handbags, oakley sunglasses, air max, michael kors outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses cheap, louboutin outlet, coach factory outlet, coach outlet, jordan shoes, ray ban sunglasses, true religion outlet, longchamp outlet, coach outlet store online, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, prada outlet, rolex watches, true religion jeans, burberry outlet, louboutin, tiffany and co, air max, nike shoes, tory burch outlet, kate spade outlet, nike free, ray ban sunglasses, michael kors outlet online sale, gucci outlet

oakleyses sa...

hollister, nike tn, air jordan, sac longchamp pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, michael kors, nike huaraches, air max pas cher, nike free, oakley pas cher, true religion outlet, michael kors uk, hogan outlet, lululemon outlet online, north face, nike air max, mulberry, ray ban sunglasses, polo lacoste, michael kors pas cher, ray ban pas cher, north face, sac burberry, air max, hollister, new balance pas cher, longchamp, louboutin, nike roshe, nike blazer, nike roshe run pas cher, nike free pas cher, nike trainers, ralph lauren, polo ralph lauren, abercrombie and fitch, air max, timberland, nike air force, longchamp, sac hermes, sac guess, converse pas cher

oakleyses sa...

hollister, celine handbags, soccer jerseys, reebok outlet, herve leger, air max, air max, ralph lauren, birkin bag, north face outlet, mcm handbags, jimmy choo outlet, p90x, wedding dresses, asics running shoes, babyliss pro, beats by dre, hollister clothing store, iphone cases, giuseppe zanotti, bottega veneta, baseball bats, chi flat iron, north face jackets, timberland boots, louboutin, abercrombie, mont blanc, mac cosmetics, vans, nike roshe run, vans shoes, insanity workout, new balance shoes, abercrombie and fitch, ferragamo shoes, oakley, ghd, lululemon outlet, valentino shoes, instyler, soccer shoes, nfl jerseys, converse

oakleyses sa...

louis vuitton handbags, hollister, ugg outlet, ugg pas cher, marc jacobs, sac lancel, gucci, pandora charms, links of london, uggs, supra shoes, sac louis vuitton, ray ban, ugg, sac louis vuitton, cheap uggs, louis vuitton outlet stores, coach outlet store online, louis vuitton, karen millen, ugg, rolex watches, louis vuitton outlet, montre homme, thomas sabo, louis vuitton outlet, juicy couture outlet, pandora jewelry, doke gabbana, ugg boots clearance, swarovski crystal, ugg, wedding dresses, converse shoes, louis vuitton uk, uggs outlet, swarovski, juicy couture, ugg boots, toms shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton

Unknown sa...

4.29lllllyuanvikings jerseys
patriots jerseys
giants jersey
jets jersey
steelers jerseys
seahawks jersey
redskins jerseys
cardinals jersey
ravens jerseys
broncos jerseys
chicago bulls
cleveland cavaliers
golden state warriors
los angeles lakers
oklahoma city thunder
san antonio spurs
new york knicks
miami heat
boston celtics
los angeles clippers

Unknown sa...

true religion jeans
true religion jeans
mulberry bags
uggs on sale
ugg boots sale
marc jacobs sale
nike soccer shoes
ferragamo outlet
tory burch outlet
mulberry handbags
louis vuitton pas cher
burberry outlet store
louis vuitton
longchamp handbags
canada goose sale
coach outlet
ugg slippers
tiffany outlet
coach outlet
lululemon uk
coach handbags
burberry outlet
michael kors wallet
chrome hearts
abercrombie outlet
ugg outlet
rolex watches for sale
celine outlet online
michael kors outlet
tiffany and co
ugg outlet uk
oakley sunglasses uk
tiffany and co
polo ralph lauren
mlb jerseys
czq20160823

Unknown sa...

vans store
air jordan
ralph lauren polo shirts
asics shoes
cheap jordan shoes
prada outlet online
columbia sportswear outlet
pandora uk
jordan outlet
nike running trainers
20174.21wengdongdong

Unknown sa...

mbt shoes clearance outlet
ecco shoes online
air jordan
polo ralph lauren outlet
asics sneakers
nba jerseys wholesale
ugg slippers
ralph lauren uk
ralph lauren polo
michael kors outlet

Unknown sa...

nmd
michael kors handbags
adidas ultra boost
michael kors
michael kors uk
adidas superstar
jordan shoes
adidas superstar shoes
dior glasses
jordan shoes

Unknown sa...

ray ban
nfl jerseys
jordan
longchamp outlet
nfl jerseys
wholesale snapback hats
light up shoes
michael kors outlet
longchamp outlet
nike factory outlet
20183.27wengdongdong

Unknown sa...

mbt shoes
new york knicks jersey
polo ralph lauren
nike roshe
mbt shoes outlet
ralph lauren outlet
ed hardy uk
jets jersey
oakley sunglasses
ralph lauren polo

Unknown sa...

www0526

jordan shoes
ray ban sunglasses
cheap jordans
coach outlet
nhl jerseys
kate spade outlet
ralph lauren polo shirts
canada goose jackets
coach outlet
mavericks jerseys

jeje sa...

jordan clothing
nike clothing
prada handbags
moncler outlet
dsquared2
coach outlet
canada goose
north face
hermes belt
hermes belt

jasonbob sa...

supreme hoodie
nike shox
yeezy
yeezy boost 350 v2
kd 10
longchamp handbags
canada goose outlet
nike off white
golden goose superstar
golden goose outlet