Sidor

2009/10/22

Tips från coachen

Hej alla ungdomar och yngre vuxna och allt vad ni kan kallas. Jag tänkte dela med mig av min livsvisdom. Så mycket som jag tillägnat mig under mina 38 år. Eller inte allt på en gång. Bara en grej.

Det är väldigt många som jobbar hårt idag. För att man vill vara duktig. För att man vill visa att man klarar det. För att man tror att omgivningen vill det. Eller för att det är kul. Eller en kombination av allt detta och lite till. Det är inte nyttigt. Man sliter ut sig. Blir utbränd före 30. Utan att egentligen få så mycket tillbaks.

Jag drabbas själv av lite tunnelseende ibland. (Numera sällan.) Man ser ett mål en bit bort och så jobbar man tills man får blodsmak i mun för att nå dit. Men många kämpar på så jämt.

Då ska ni få ett konkret tanketips. Tänk såhär: Det jag gör nu, spelar det någon roll om fem år? Spelar det någon roll om fem månader? Om fem veckor? Fem dagar? Hur många förutom jag själv bryr sig? På riktigt? Att du gör något "för att själv må bra" räknas inte.

Svaren är alltsom oftast nej och ingen. Så tagga ner. Gör det där "viktiga" imorrn. Ring en kompis eller gå hem och dumglo på teve. Tänk på något annat.

That's how I roll.

21 kommentarer:

Johanna sa...

Tack för påminnelsen! Jag befinner mig i en lite arbetsintensiv situation utan några positiva inslag, och jag ska tänka på det här.

Min favorit-"visdom" vad gäller arbetsplatser är annars "You may love the company but the company will never love you back." (Det fick jag insyn i IGEN för nån vecka sen.) (Men ja' är int' bitter.)

Bajsugglan sa...

Du har många bra poänger där!
Det är lätt att fastna i duktighetsfällan!
kram

Ung tant sa...

Så jävla rätt.

Anonym sa...

Önskar någon sa det till mig när jag var 25....

Tehataren sa...

Jag står helt bakom dig!

Flisa sa...

Bra sagt! Såna här peppningar behöver jag!

Anonym sa...

Svaret är oftast nej ja, men att att tipset efter är att gå hem och dumglo tv istället är fan det dummaste jag hört. Om det man gör för tillfället inte spelar nån roll för någon, gör nåt av livet då kanske istället?!

Vaktis sa...

Jag tycker som så att det där var bra och viktigt skrivet.

Medelklassman sa...

Anonym: Man måste inte vara nyttig jämt. Det är väl inte värt att byta press på jobbet mot press privat? Då har man inte vunnit ett skit utan bränner ut sig på något annat.

Linn sa...

Word dude.

ps. fast det är mycket roligare att jobba mycket än att jobba lite. Iallafall på mitt jobb. Status just nu: brottning i köket och untz untz untz på hela övervåningen. YeahZ.

Anonym sa...

30+: Måste allt handla om press nu för tiden? Kan man inte åstadkomma något bra i livet utan att känna sig pressad? Om jag satt framför tv'n och dumglodde istället för att göra något jag borde ha gjort på jobbet, viktigt eller ej, skulle jag snarare känna mig pressad för att jag för ut ett skit av mitt liv.

emster sa...

ja farfar, ska tänka på det. nej men seriöst. det är lätt att svepas med i hetsen...

Tehataren sa...

Men, Anonym, har du cancer i humorkörteln?

Polkadot:: sa...

Kompletterande tips till unga vuxna: Detta specifika tips gäller inte om du jobbar med välgörenhet. Då spelar allt du gör roll för väldigt många, både nu och om fem år. Däremot så kan de ju vara så att allt inte står och faller med just dig, ta det lugnt. Alternativt jobba inte med välgörenhet. (det är ganska dåligt med cash)

dumAx sa...

Hm.. Jag skulle säga att mitt problem är att jag inte bränner ut mig tillräckligt då jag sällan sätter mål.
Samtidigt tror jag att det är otroligt nyttigt för mig. Min hjärna går på högvarv och ända sättet att slappna av är med lite god sömn och att kicka en gås

ullrika sa...

tyvärr har det gått troll i det här för den i den yngre generationen är det bra mycket sämre arbetsmoral än hos oss. ja, jag är fördomsfull nu. men det handlar om så enkla saker som solidaritet på jobbet, hjälpa till när det behövs, inte sjukskriva sig pga bakfylla när man vet att det redan är ont om folk på jobbet osv.

eller? fast det är nog inte så du tänker iofs.

oakleyses sa...

michael kors outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren, christian louboutin, michael kors outlet, prada handbags, coach purses, chanel handbags, michael kors outlet, burberry outlet, kate spade handbags, true religion jeans, louboutin shoes, longchamp handbags, longchamp handbags, oakley sunglasses, air max, michael kors outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses cheap, louboutin outlet, coach factory outlet, coach outlet, jordan shoes, ray ban sunglasses, true religion outlet, longchamp outlet, coach outlet store online, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, prada outlet, rolex watches, true religion jeans, burberry outlet, louboutin, tiffany and co, air max, nike shoes, tory burch outlet, kate spade outlet, nike free, ray ban sunglasses, michael kors outlet online sale, gucci outlet

oakleyses sa...

hollister, nike tn, air jordan, sac longchamp pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, michael kors, nike huaraches, air max pas cher, nike free, oakley pas cher, true religion outlet, michael kors uk, hogan outlet, lululemon outlet online, north face, nike air max, mulberry, ray ban sunglasses, polo lacoste, michael kors pas cher, ray ban pas cher, north face, sac burberry, air max, hollister, new balance pas cher, longchamp, louboutin, nike roshe, nike blazer, nike roshe run pas cher, nike free pas cher, nike trainers, ralph lauren, polo ralph lauren, abercrombie and fitch, air max, timberland, nike air force, longchamp, sac hermes, sac guess, converse pas cher

oakleyses sa...

hollister, celine handbags, soccer jerseys, reebok outlet, herve leger, air max, air max, ralph lauren, birkin bag, north face outlet, mcm handbags, jimmy choo outlet, p90x, wedding dresses, asics running shoes, babyliss pro, beats by dre, hollister clothing store, iphone cases, giuseppe zanotti, bottega veneta, baseball bats, chi flat iron, north face jackets, timberland boots, louboutin, abercrombie, mont blanc, mac cosmetics, vans, nike roshe run, vans shoes, insanity workout, new balance shoes, abercrombie and fitch, ferragamo shoes, oakley, ghd, lululemon outlet, valentino shoes, instyler, soccer shoes, nfl jerseys, converse

oakleyses sa...

louis vuitton handbags, hollister, ugg outlet, ugg pas cher, marc jacobs, sac lancel, gucci, pandora charms, links of london, uggs, supra shoes, sac louis vuitton, ray ban, ugg, sac louis vuitton, cheap uggs, louis vuitton outlet stores, coach outlet store online, louis vuitton, karen millen, ugg, rolex watches, louis vuitton outlet, montre homme, thomas sabo, louis vuitton outlet, juicy couture outlet, pandora jewelry, doke gabbana, ugg boots clearance, swarovski crystal, ugg, wedding dresses, converse shoes, louis vuitton uk, uggs outlet, swarovski, juicy couture, ugg boots, toms shoes, louis vuitton, pandora charms, louis vuitton

Unknown sa...

zzzzz2018.6.6
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
nike trainers uk
chiefs jersey
moncler outlet
jordans
nike outlet
ray ban eyeglasses
louboutin shoes