Sidor

2009/11/05

Svar på tal

Jag hade helt missat att bloggaren Feminix gett mig ett antal frågor i anslutning till min analys av SD:s debattartikel. Därför är det väl hög tid att jag besvarar eländet som lyder som följer:

Din genomgång var ambitiös och avslöjar din stora okunnighet. Besvara gärna mina frågor: Om integrationen hittills inte fungerat varför skulle det gå bättre om invandringen får fortsätta vara stor? Finns det något tak för hur många fattiga afrikaner och araber vi kan ta in? En miljon eller kanske hundra miljoner. Världen är full av fattiga som hört ryktas om våra generösa bidrag. Och - skaffa dig kunskap!

Integrationen har hittills fungerat dåligt av följande orsaker:

Svenska samhället och framför allt svenska företag är i stor utsträckning smygrasistiska och misslyckas med att ta tillvara den kompetens och den vilja att jobba som utmärker alla de nya medborgare som kommer hit. "Vanliga" invandrare såväl som flyktingar.

  1. Det är alldeles för höga krav på språkkunskaper. (Man ställer nästan högre krav på en invandrares språkkompetens än en infödd svensk. Samtidigt misstror man språkkunskaperna hos andra generationens invandrare. Unga tjejer och killar som pratar perfekt svenska men har icke-svenska efternamn.)
  2. Invandrarnas kompetens tas inte tillvara. Högutbildad arbetskraft får inte de jobb de är kvalificerade för, enbart på grund av att de saknar "rätt" namn.
  3. Invandrare som vill starta egna företag motarbetas av myndigheter, som sätter upp krånglig byråkrati, och banker, som inte vill låna ut pengar. Därför tvingas de låna av varandra. Tilläggas bör att dessa invandrare gärna jobbar hårt och nischar in sig på arbetsintensiva yrken, som ratas av svenskfödda nyföretagare.
  4. Nya invandrare hamnar ofta i samma bostadsområden som andra med samma ursprung. Det gör att de inte kommer in i svenska samhället eller lär känna infödda svenskar.
  5. Det är alldeles för lång väntetid för flyktingar innan de får besked om de får stanna. Det innebär att de sitter isolerade i förläggningar där de passiviseras. Snabbare handläggning och bättre handledning ut till jobb och bostad.

Om invandring är lyckad eller misslyckad beror inte på antalet invandrare som kommer hit. Det beror mer på hur de ges förutsättningar att fungera bra i vårt samhälle.

Taket på hur många vi kan ta in beror främst på hur många vi kan ge en meningsfull tillvaro i vårt land. Det vill säga jobb, bostad och ett värdigt liv. Yta finns. Vi är ett av Europas länder med lägst befolkningstäthet. Nya medborgare ska ses som en resurs, inte en belastning. En människa som arbetar bidrar till välfärden. Och det kan jag säga dig, det är inte många människor som kommer hit för att "leva på bidrag". Så gott som alla människor vill ha ett värdigt liv och ett meningsfullt jobb. Det är jobb och trygghet man söker i Sverige. Inte bidrag.

Du uppmanar mig att skaffa mer kunskap, men här kommer kunskap till dig: Sverige behöver mer arbetskraft för att bevara de nuvarande skatteinkomsterna. Utan invandrare minskar befolkningsmängden vilket i förlängningen leder till lägre pensioner, högre skatter och sämre samhällsservice. Men vi kanske ska skita i det, så länge vi slipper blattar och muslimer?

Säg som det är. Du gillar inte människor med annan hudfärg, religion och språk. Försök inte att gömma det bakom teorier och fakta, för det håller inte.
23 kommentarer:

Fredrik Welander sa...

Bra sammanfattning. Jag håller kanske inte riktigt med om allt du skriver, men tycker du är på rätt spår. Om bara Feminix för upp mig på listan nån gång ska jag också lägga fram mitt program.

En liten grej bara, en kompis till mig som bor i Singapore räknade ut en gång att om Sverige ska kunna få samma tillväxt som just Singapore, behöver vi samlas en miljard människor på Sveriges yta.

Bara som en liten jämförelse.

Invandring är inte en kostnad. Invandring är en vinst. Det finns ganska mycket forskning inom handelsområdet som tyder på detta.

Tehataren sa...

En vän som är samhällskunskapslärare mötte en gång somliga elevers kommentarer om bidragssnyltande invandrare med
"Var var du de senaste fyra morgnarna och hela tisdagen?"
"Öh, fan. Va hemma och sov typ. Höhö"
"Ja, och du får studiebidrag för att du ska studera?"

Det är ju så, att om man ska kunna bidragsfuska rejält, måste man förstå systemet, och för att förstå det ordentligt, måste man nästan vara uppväxt i det. De största bidragsfuskarna i Sverige, är etniska svenskar, som jobbar svart med föräldrapenning och sjukpenning och olika former av arbetslöshetsstöd, som till exempel akassa.

Tehataren sa...

Och dessutom:
Det finns inte en enda kultur i världen, vad jag vet, som inte i sitt moralprogram har individens skyldighet att försörja sig själv, och helst även andra. Alla kulturer straffar lata människor på ett eller annat sätt! I princip alla som kommer till Sverige vill jobba. Med samma antal undantag som man hittar bland etniska svenskar, skulle jag tro. Vilka det nu är!

emster sa...

Bli politiker. Jag lägger min röst på dig.

Nemo sa...

Guldinlägg.

Jag är stolt över att ha dig i min bloggrullad...

Åsa Dahlqvist sa...

Word!!!

Articuno sa...

Du är en mycket klok man.

Polkadot:: sa...

På ett invandrarcenter i norra förorterna träffade jag ett gäng kvinnor. En kvinna, som var från Gambia, hade bott i Sverige i över tio år, liksom de flesta av kvinnorna där. Liktydigt för dem alla var att ingen av dem hade beretts en plats i samhället, utan skuffats undan och "glömts" bort med förklaringar som "Deras kultur" och liknande. Det som utmärkte kvinnan från Gambia var att hon hade något mer än de andra som hon var riktigt stolt över.
"Jag har en svensk vän!" sa hon med glittriga ögon och rak rygg.

Polkadot:: sa...

Därtill vill jag också tillägga att Feminix åsikter och rädslor är klassiska "råttan i pizzan"- ideologier som helt enkelt har en förmåga att sprida sig bland människor som är för korkade för att se helheter, och bara ser det som förstärker deras egna rädslor.

Historiskt sett, långt, långt, långt tillbaka i tiden så finns det starka bevis på att invandring stärker ett samhälle. Så även här. Till och med utan fungerande integration.

Medelklassman sa...

Woodfairy: Precis så.

.perpotator sa...

alltså jag ser en potential i dom där invandrarcentrumen.. det måste ju finnas många tjejer där som vill ha "en svensk vän"..
det här borde nån kolla upp helt klart

/singel men inte desperat

Josefine sa...

Att någon ens orkar dra det där med hur "de generösa bidragen" lockar hit "giriga" människor. Som om det skulle vara som en kul semester med sjyssta ekonomiska förmåner att fly sitt land, hem, vänner mm. Urk. Skitbra inlägg!

Anonym sa...

Ska man skratta eller gråta? Macroekonomer är rätt ense, en stark inhemsk marknad är numera helt avhängig en stark världsmarknad – och en stark världsmarknad är avhänging mobilitet. Precis som gener, så vill ekonomiska enheter (såkallade ”människor” och ”arbetskraft” och ”konsumenter”) röra sig och blandas om för att inte stagnera. Vi kostar mer innan tjugo års ålder än vi gör efter, även om vi inte lyckas vara i arbete oavbrutet under vuxen tid – det är dyrt att dra upp barn och det är mycket billigare att importera färdiga vuxna. Även när de _inte_ har en attraktiv utbildning med sig i bagaget.

Men det är enkelt för en populist att göra en Blattamo på invandrarnas bekostnad, det är trots allt hårdkodat i lillhjärnan att vara misstänksam mot främlingar.

När verkligheten och den upplevda verkligheten inte passar ihop uppstår något som kallas kognitiv dissonans. Den hanteras genom att man antingen accepterar verkligheten, eller sluter sig hårdare i sin lögn/missuppfattning. Det förklarar varför fakta inte verkar göra något intryck på såna som feminix (eller antivaxxare – har ni försökt förklara skillnaden mellan methylkvicksilver och ethylkvicksilver för någon med akut logik-kollaps nån gång? Det är ingen vacker syn. )

De säger: ”Invandrarna kostar för mycket!”
Vi säger: ”Det gör de inte alls. Vi har _bevis_: titta här vad den här samhällsekonomiska analysen säger.”
De säger: ”Du kan torka dig i röven med den, invandrarna kostar för mycket”

Åh, och om jag får ge ett förslag: fakta i din sista mening kunde med fördel bytas ut mot faktoid.

Faktoid: osant påstående som allmänt accepteras som fakta.
Exempel:
Faktoid: Mama Cass kvävde sig på en skinksmörgås.
Fakta: Mama Cass kvävdes i sömnen. På hennes sängbord fann coronern en assiett med en _orörd_ skinksmörgås på.

mvh
Jessica, den jävla invandraren.

Polkadot:: sa...

perp, goddamit!

Burgschki sa...

Jag tror precs jag blev lite kär i Jessica.

Tack, faktoid och kognitiv dissonans kommer att bli mina vapen när jag återigen går i polemik med feminix-typer.

Trettioplus: Håller helt med dig, jättebra inlägg.

/också invandrare

Piakvinnan sa...

Väl rutet.

XXX sa...

Har skrivit ett liknande inlägg och länkat till dig.
Bara så att du vet.

Tehataren sa...

Jessica, jag blev också kär i dig. Igen. Du är så djävla bra!

När jag blir stor ska jag bli som du!

oakleyses sa...

michael kors outlet online, christian louboutin uk, tory burch outlet, coach outlet, polo ralph lauren outlet online, oakley sunglasses, jordan shoes, oakley sunglasses, replica watches, longchamp outlet, gucci handbags, christian louboutin shoes, chanel handbags, michael kors outlet, prada handbags, kate spade, polo outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, tiffany and co, true religion outlet, coach purses, longchamp outlet, nike free, michael kors outlet online, christian louboutin outlet, kate spade outlet, burberry outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, nike outlet, burberry handbags, coach outlet, nike air max, ray ban sunglasses, true religion outlet, oakley sunglasses wholesale, prada outlet, michael kors outlet store, longchamp outlet, coach outlet store online, michael kors outlet online, true religion outlet, nike air max

oakleyses sa...

nike huaraches, north face, abercrombie and fitch uk, burberry pas cher, nike air max, polo lacoste, guess pas cher, louboutin pas cher, true religion jeans, nike tn, michael kors pas cher, nike air max uk, hollister uk, nike roshe, michael kors, nike blazer pas cher, nike air force, oakley pas cher, new balance, ray ban pas cher, converse pas cher, longchamp pas cher, lululemon canada, sac hermes, jordan pas cher, ralph lauren uk, timberland pas cher, nike trainers uk, michael kors outlet, hogan outlet, north face uk, nike free run, nike air max uk, sac vanessa bruno, mulberry uk, nike roshe run uk, hollister pas cher, longchamp uk, nike free uk, vans pas cher, air max, ray ban uk, polo ralph lauren, sac longchamp pas cher

oakleyses sa...

nike huaraches, north face, abercrombie and fitch uk, burberry pas cher, nike air max, polo lacoste, guess pas cher, louboutin pas cher, true religion jeans, nike tn, michael kors pas cher, nike air max uk, hollister uk, nike roshe, michael kors, nike blazer pas cher, nike air force, oakley pas cher, new balance, ray ban pas cher, converse pas cher, longchamp pas cher, lululemon canada, sac hermes, jordan pas cher, ralph lauren uk, timberland pas cher, nike trainers uk, michael kors outlet, hogan outlet, north face uk, nike free run, nike air max uk, sac vanessa bruno, mulberry uk, nike roshe run uk, hollister pas cher, longchamp uk, nike free uk, vans pas cher, air max, ray ban uk, polo ralph lauren, sac longchamp pas cher

oakleyses sa...

soccer shoes, vans, ghd hair, reebok outlet, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti outlet, north face outlet, hollister clothing, bottega veneta, wedding dresses, baseball bats, mont blanc pens, mcm handbags, oakley, new balance shoes, nike air max, insanity workout, beats by dre, ralph lauren, babyliss, lululemon, nike roshe run, timberland boots, p90x workout, hollister, soccer jerseys, hollister, celine handbags, vans outlet, nfl jerseys, louboutin, chi flat iron, iphone 6 cases, herve leger, asics running shoes, valentino shoes, nike air max, converse, jimmy choo outlet, instyler, ferragamo shoes, north face outlet, hermes belt, mac cosmetics

oakleyses sa...

uggs on sale, uggs outlet, ugg, louis vuitton, converse outlet, swarovski crystal, links of london, ugg uk, ray ban, lancel, karen millen uk, louis vuitton outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, marc jacobs, louis vuitton outlet, ugg,uggs,uggs canada, juicy couture outlet, louis vuitton, supra shoes, gucci, louis vuitton outlet, louis vuitton, wedding dresses, pandora charms, louis vuitton, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, ugg boots, ugg,ugg australia,ugg italia, uggs outlet, swarovski, pandora uk, ugg pas cher, ugg boots, hollister, thomas sabo, toms shoes, doke gabbana, coach outlet, montre pas cher, replica watches