Sidor

2010/04/29

Ännu ett tidens tecken


Nu blir det ett inlägg om politik igen men vadådå det är ju valår. Och i princip har jag skrivit om det här en gång förut men nu blev jag lite sur igen.

Sven Otto Littorin, regeringens kanske taffligaste Facebookanvändare som tillika har en köpt examen från ett knasuniversitet, har blivit tillsagd av partikollegan Reinfeldt att gå ut i media och skälla på de slöa ungdomarna.

– Man får nog anstränga sig lite för att få försörjningsstöd, säger Littorin och gör i och med det en väldigt tidstypisk sak. Han lägger över ett systemfel på individer. Nu ska vi inte längre kräva jobb av företagen eller samhället. Nej, nu ska vi själva skaffa oss en coach, slipa på vårt CV och gå tacksamma till arbetsförmedlingen som duktiga idioter för att titta på en datorskärm att det inte finns några jobb att söka. För det är vårt eget fel om vi inte får ett jobb.

Ursäkta mig, men hur kan det vara individens fel att den är arbetslös när inga jobb finns att få?

Jag kan ta det här. Jag är snart 40, välutbildad och har en shitload med arbetslivserfarenhet. Men ungdomarna, som Littorin tycker ska skärpa sig, de har inte mycket alls. Inte mycket som arbetsgivare efterfrågar i sina annonser. Och inte många arbetsgivare vågar anställa, eftersom det ekonomiska läget är som det är. Ett ekonomiskt läge som det till rätt stor del är regeringens ansvar att påverka i en riktning så att enskilda människor kan få ett jobb.

Att i detta läge säga till en svag och utsatt grupp i samhället att de ska skärpa sig, är både cyniskt och oansvarigt. Det är att kissa på en stor grupp människor som inget hellre vill än att bli vuxna, få ett jobb, skaffa en lägenhet och skapa sig ett liv. Men som ser sig motarbetade av ett system som knappt tillhandahåller några chanser eller möjligheter. Chanser och möjligheter som det är Sven Ottos ansvar att bidra till att skapa. Är det någon som ska skärpa sig så är det du, Sven Otto. Och sluta skicka gulliga meddelanden på Facebook på arbetstid.

27 kommentarer:

Tehataren sa...

Word!
Men glöm inte, att jobb-coach, det kan alla som är arbetslösa bli, för det tycks anställas hur många som helst. Och inget behöver man kunna eller begripa för att jobba med det heller.

Napoleon satte arbetslösa att gräva upp ett fält och sedan skotta igen det för att få snurr på jobben. Littorin köper jobb-coacher.

Ron Obvious sa...

Det här uttalandet ska jag ta tag i när jag har lyckats få in att mannen i fråga - som är minister och allt - faktiskt lär ha twittrat "Löv u - du är så sööööt".
Och det lär ta ganska lång tid.

Medelklassman sa...

Don't get me started on coaches. Det är ett jävla oskick från USA att vi ska "coacha" oss inom olika områden av livet för att som individer nå någon högre nivå.

Det ligger jävligt nära scientologi-hokuspokus om man drar det till sin ytterlighet.

Jo tjena sa...

Hans uttalande fick mig att gnissla tänder. Ja, det finns människor som är lata och hellre vill leva på bidrag men vad fan, dom flesta utav oss unga vill verkligen ha jobb och kämpar för att få det också. Han borde tänka igenom sina uttalanden ett par gånger innan han ens öppnar käften.

Jenny sa...

Dan the man!
Jag röstar på dig.

Tehataren sa...

Häromdagen recenserades i DN Kultur (Ja, jag läser den!!!) en ny bok om just Positivt Tänkande, och hur hela USA tycks snurra allt fortare på The American Dream, som säger att om du bara vill något tillräckligt mycket blir det sant. Oavsett vad det gäller och vilka förutsättningar du har.

De har en svart president. Alltså kan alla stackars satar som In The Ghetto (som Elvis sjöng) också bli presidenter OM DE BARA VILL. Det där leder ju tanken vidare till nästa, logiska, påstående: Om du misslyckas då är det för att du inte vill och kämpar tillräckligt.

Så, hörrni, alla ungdomar, gå till en coach, som kan berätta för er att ni ska tänka positivt, och därmed skuldbelägger er för att det inte finns jobb att söka!

Scientologi var ordet, sa Bull! Stiligt 30+!

Tehataren sa...

Och jo, jag tänker få dig Going på Coacher!

Medelklassman sa...

Tehataren: Kan det vara "Smile or Die" av Barbara Ehrenreich? I så fall har jag redan läst den.

Den var apabra. Läs den. Om det inte var den som var med i DN, läs den ändå.

Burgschki sa...

"Smile or die" är skitbra.

Apropos, skickade precis följande mail till samtliga familjemedlemmar (som alla röstade på alliansen vid förra valet:

RE: Sänkt a-kassa är ingen bra metod att snabbt få arbetslösa att söka jobb.‏

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6997413.ab

Så, kära familj så avstår vi ifrån att rösta på Alliansen vid nästa val.

Jag föreslår MP, men ni gör som ni vill.

Medelklassman sa...

Min syster röstade en gång (som jag vet) på Kd. För att Alf Svensson var så "mysig" och "sa så bra saker" och "alla andra partiledare var så dumma".

Jag har haft väldigt väldigt svårt att ha en normal relation med henne sedan dess.

Burgschki sa...

Min pappa sitter i kommunfullmäktige för folkpartiet.

Jag utgår ifrån att jag är adopterad.

Tehataren sa...

30+:
Ja, det var Smile or Die. Har inte hunnit läsa än, men känner redan Väckelsens Vindar blåsa!

DÖD ÅT SCIENTOLOGERNA!!!!

Donny H sa...

30+ och Burgski: hahahaha.

Plus, en sak till: word osv osv.

R sa...

"Smile or Die" är fantastisk! Jag får eksem av den här nyliberala synen på självförverkligande och arbetsmarknad. Kategoriska imperativet funkar inte här, det FINNS helt enkelt inte jobb åt alla, särskilt inte ungdomar. Tell me about it liksom, jag är född 1991 och har likt alla jämnåriga jag känner sökt säkert 500 skitjobb de senaste tre åren varav jag fått... tja, fem? Då ska det ändå sägas att jag har ett relativt fett CV för min ålder samt en god relation till facket, hur mycket värre är det inte för andra?

Tehataren sa...

@Rebecka:
... och så formulerar du dig oändligt mycket bättre än säkert 99,98% av dina jämnåriga och äldre!

Larsson sa...

Vi borde införa fler coacher för lama, blinda och döva, samt andra lytta, så att de kan komma över sina små problem och bara börja jobba istället för att parasitera på samhället.

Sänk vilken nytta lite coaching kan göra för en ryggmärgsförlamad, bara den personen inser att allt sitter i inställningen, och inte i den förstörda eller missbildade ryggmärgen.

Unknown sa...

chicago bears jerseys
air jordan shoes
phil mcconkey jersey,odell beckham jr jersey,michael strahan jersey,chris snee jersey,larry donnell jersey,peyton hillis jersey,carl banks jersey,lawrence taylor jersey,phil mcconkey jersey,justin tuck jersey,michael boley jersey,chase blackburn jersey
oakley sunglasses
hermes bags
dansko outlet
nike free
jeremy maclin jersey,jamaal charles jersey,joe montana jersey,justin houston jersey,dontari poe jersey,eric berry jersey
michael wilhoite jersey,y.a. tittle 49ers jersey,justin smith jersey,nike 49ers jersey
nba jerseys wholesale
north face jackets,north face,the north face,northface,north face outlet,north face jackets clearance,the north face
nike free 5.0
kyle wilber jersey,jeremy mincey jersey,jeff heath jersey,dez bryant jersey,dan bailey jersey,rolando mcclain jersey,george selvie jersey,larry allen jersey,uche nwaneri jersey,roger staubach jersey,gavin escobar jersey
jerome simpson jersey,marcus sherels jersey,phil loadholt jersey,tom johnson jersey
falcons jersey
lebron shoes
nike mercurial
lebron james shoes
coach outlet store
dansko clogs
tommy hilfiger outlet store
arizona cardinals jerseys
burberry outlet
hermes outlet
futbol baratas
nike air max
michael kors handbags,michael kors outlet,michael kors outlet online,michael kors,kors outlet,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors 
ysl outlet online
ray ban sunglasses
tommy hilfiger outlet
wei20150623

Unknown sa...

20150725daigege
ray ban sunglasses
chaussure louboutin
chanel outlet
coach outlet online
burberry scarf
gucci outlet
true religion outlet
michael kors
chanel bags
oakley sunglasses outlet
oakley sunglasses
air max shoes
ray ban wayfarer
michael kors
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
gucci outlet
kate spade handbags
true religion outlet
nike blazer low
polo ralph lauren outlet
ray ban glasses
oakley sunglass
tory burch outlet
ed hardy
chanel online shop
air max 95
sac longchamp
gucci uk
ray ban outlet
tory burch shoes
michael kors outlet
longchamp pas cher
true religion jeans
cheap jordans for sale
longchamp outlet
mont blanc pens
rolex watches
air jordan
true religion jeans

oakleyses sa...

nike huaraches, north face, abercrombie and fitch uk, burberry pas cher, nike air max, polo lacoste, guess pas cher, louboutin pas cher, true religion jeans, nike tn, michael kors pas cher, nike air max uk, hollister uk, nike roshe, michael kors, nike blazer pas cher, nike air force, oakley pas cher, new balance, ray ban pas cher, converse pas cher, longchamp pas cher, lululemon canada, sac hermes, jordan pas cher, ralph lauren uk, timberland pas cher, nike trainers uk, michael kors outlet, hogan outlet, north face uk, nike free run, nike air max uk, sac vanessa bruno, mulberry uk, nike roshe run uk, hollister pas cher, longchamp uk, nike free uk, vans pas cher, air max, ray ban uk, polo ralph lauren, sac longchamp pas cher

oakleyses sa...

michael kors outlet online, christian louboutin uk, tory burch outlet, coach outlet, polo ralph lauren outlet online, oakley sunglasses, jordan shoes, oakley sunglasses, replica watches, longchamp outlet, gucci handbags, christian louboutin shoes, chanel handbags, michael kors outlet, prada handbags, kate spade, polo outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, tiffany and co, true religion outlet, coach purses, longchamp outlet, nike free, michael kors outlet online, christian louboutin outlet, kate spade outlet, burberry outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, nike outlet, burberry handbags, coach outlet, nike air max, ray ban sunglasses, true religion outlet, oakley sunglasses wholesale, prada outlet, michael kors outlet store, longchamp outlet, coach outlet store online, michael kors outlet online, true religion outlet, nike air max

oakleyses sa...

soccer shoes, vans, ghd hair, reebok outlet, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti outlet, north face outlet, hollister clothing, bottega veneta, wedding dresses, baseball bats, mont blanc pens, mcm handbags, oakley, new balance shoes, nike air max, insanity workout, beats by dre, ralph lauren, babyliss, lululemon, nike roshe run, timberland boots, p90x workout, hollister, soccer jerseys, hollister, celine handbags, vans outlet, nfl jerseys, louboutin, chi flat iron, iphone 6 cases, herve leger, asics running shoes, valentino shoes, nike air max, converse, jimmy choo outlet, instyler, ferragamo shoes, north face outlet, hermes belt, mac cosmetics

oakleyses sa...

coach outlet, ugg boots, ugg boots, replica watches, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton outlet, juicy couture outlet, pandora uk, juicy couture outlet, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, uggs outlet, supra shoes, marc jacobs, swarovski, lancel, ugg pas cher, links of london, toms shoes, louis vuitton outlet, swarovski crystal, converse outlet, ugg, ugg,ugg australia,ugg italia, uggs on sale, ugg uk, uggs outlet, pandora charms, louis vuitton outlet, ray ban, louis vuitton, thomas sabo, montre pas cher, louis vuitton, hollister, wedding dresses, louis vuitton, doke gabbana, louis vuitton, karen millen uk, gucci

Unknown sa...

20160516meiqing
ray-ban sunglasses
converse sneakers
pandora charms
coach outlet
prada outlet
ed hardy outlet
rolex replica watches
coach outlet online
michael kors outlet clearance
air jordans
adidas gazelle
polo ralph lauren
ed hardy uk
polo ralph lauren outlet
ghd hair straighteners
christian louboutin uk
jimmy choo shoes
adidas pure boost
adidas supercolor
ralph lauren outlet
running shoes
coach outlet
designer bags
rolex watches
under armour shoes
ray ban sunglasses
michael kors outlet
nike air max
yeezy boost 350 balck
adidas shoes uk
basketball shoes
oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount
louis vuitton handbags
nike huarache white
michael kors outlet
valentino shoes
coach outlet store
nike air max uk

Unknown sa...

louis vuitton pas cher
cheap jordans
coach factory outlet
jordan shoes
true religion jeans
nike roshe one
cheap jordans
fitflops sale clearance
cheap ray bans
nike air force 1
20170330lck

Unknown sa...

swarovski jewelry
michael kors
chrome hearts outlet
jerseys wholesale
louis vuitton outlet
michael kors outlet online
michael kors
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
christian louboutin shoes
qqqqqing20170405

caiyan sa...

ralph lauren outlet
cheap nfl jerseys
pandora uk
michael kors handbags
adidas trainers
fitflops
ray ban sunglasses
polo ralph lauren outlet online
chicago cubs jerseys
michael kors handbags
0419shizhong

Unknown sa...

michael kors outlet online
ralph lauren polo outlet
polo ralph lauren
oakley sunglasses outlet
ray ban eyeglasses
ralph lauren outlet
coach outlet
coach factory outlet
christian louboutin
cheap nfl jerseys
20174.21wengdongdong