Sidor

2010/05/11

Om människor med dyra bilar och små könsorgan

Såg precis en BMW 645 cab, lite skönt parkerad i sthlm city. I framrutan låg, väl synligt, en handikappskylt som ger innehavaren rätt att parkera på handikapplatser. Som om en person med funktionshinder har råd med en BMW i miljonklassen.

Sportbilsjävlar! Det är ett satans pack som tror de har rätt att göra och köra hur de vill för att de lagt en massa pengar på en bil.

Nu ska jag gå till Clas Ohlson och köpa en liten hammare jag kan använda vid sådana här situationer.

41 kommentarer:

.perpotator sa...

haha
Jag brukar tänka att dom sitter i sin svindyra fula bil och ba; måhåå titta vilken dyr och snabb bil jag har köpt så jag kan se cool ut medan jag sitter i bilkön.

Tehataren sa...

Säg till om du får böter eller något. Vi är många som gärna hjälper dig att pröjsa!

Tehataren sa...

Förresten, jag kör en Prius.

annalin sa...

Köpte du en färgglad liten hammare med tillhörande bultbräda?

Polkadot:: sa...

Alltid lika kul med hur bilar kan provocera män.

.perpotator sa...

fairy; oh det här har jag inte alls reflekterat över. gör inte tjejer det?

hans sa...

utan att ha några fakta i målet så kan det ju faktiskt vara så att en person med ett fysiskt handikapp (till exempel rörelsehindrad som går med kryckor och därför behöver parkera nära in/utgången) fortfarande kan ha fullt utvecklad mental förmåga. de flesta högavlönade jobb som tillåter konsumtion av bmw-bilar i 700.000-kronorsklassen inte är rena kroppsarbeten. det förefaller mig inte omöjligt att föraren är en smart och framgångsrik affärsperson med dubiös bilsmak som också råkar ha ett funktionshinder.

emster sa...

asså man kan ju födas med silversked i mun så att säga.

Burgschki sa...

tyske finansministern sitter i rullstol.

Burgschki sa...

ja nej det där säger ju ingenting förresten.

Medelklassman sa...

Sannolikhet kära vänner. Hur sannolikt är det att en person med funktionshinder har råd att köpa en dylik bil? Hur sannolikt är det att en person med svinmycket pengar har myglat till sig ett handikapptillstånd bara för att han/hon är så jävla lat att han/hon vill kunna parkera lite där de känner för det.

Räkna på det eller kolla empiriska fakta och återkom sen.

Det blev förresten ingen hammare. Jag är en typisk "knyta näven i fickan"-svensson.

Polkadot:: sa...

Perp: Jag vet inte. Det måste ju såklart vara en hel del tjejer som reagerar på det sättet över bilar också, eftersom vi alla är lika oavsett kön. Men jag utgick enkelt från min erfarenhet. I de fall jag hört någon ha irriterade åsikter kring andra killars bilar så är det killar (OBS inte alla killar!). Tjejer har jag hört säga att "en sådan skulle jag vilja ha". I några enstaka fall (Inte så mkt inom mitt umgänge det heller liksom biljantelagskillarna) har jag visserligen också hört tjejer prata om kille och hans bil som om det vore inom samma värderam. Kanske samma sak, bara med olika uttryck?
Ok. Mamma pratar om att bilen har med snoppen att göra. Men hon räknas inte. En luthersk kultur som måhända gör sig påmind? Sedan får de olika uttryck beroende på typ av uppfostran?

hplus sa...

... det räcker ju med att man stukar foten under lunchtennisen för att få ut ett sådant. Således: Dag 1: köp en dyr bil.
Dag 2: stuka foten under tennisen (squash kan accepteras, ramlat av baylinern ger ett plus) .
Dag 3:fulparkera.
För mig, liksom för dig, är det otänkbart att man som rörelsehindrad kan ha sådan bil. Det är ju liksom en snålversion av M6´an. Vilket i och för sig styrker att det var en rörelsehindrad, för den senare är ju dyrare. Und so weiter.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Jag tror iofs att man ska vara lite restriktiv att säga att funktionshindrade inte kan ha en BMW. Fogdöe tex tjänar ju multum. ;-)

Detta känns som nåt som jag skulle kunna skrivit, inte du. ;-)

Men, dessvärre tror jag precis som du att det är ngn som köpte en handikapptillstånd av nån gammal kärring i Sundsvall för ett par tusingar. =(

/Klaus

Tehataren sa...

Nu vet jag iofs, att utanför vårt kontor brukar en oerhört kortväxt äldre man (Man får inte säga Dvärg, men vad heter det då?), med två kryckor, parkera en väldigt dyr BMW.

Så det förekommer.

Men det känns mer sannolikt att det är någon som har råd att köpa tillståndet i det allmänna fallet.

Fiffi sa...

Jag tycker mest synd om kortväxta män i överdimensionerade bilar. Ja, jag tänker att dom har jävligt små snoppar och ja, jag är övertygad om att jag har rätt och nej, jag vill inte bli överbevisad om att jag har fel.

Jag lever så gott i min egen illusion.

hplus sa...

Fogdö som exempel. Helt klar inte helt rörlig i kroppen. Han har trots allt visat upp sig i världstelevisionen med tights. Han har där, mig veterligen, inget att skryta med. Således: liten snopp och rörelsehindrad. Vad skall han ha för bil dårå?

Jenny sa...

Om man inte har någon bil då? Har man jävligt stort könsorgan då? Borde jag bli glad av detta?

/Billös.

Medelklassman sa...

Alltså som ni tramsar. Va? Kan vi inte bara vara arga istället?

Anonym sa...

Personer som är försäkrade och råkar ut för olyckor kan mycket väl få ut tillräckligt mycket pengar för att unna sig en fin bil efter en olycka.

Ditt inlägg smakar sosseavundsjuka. "Om inte jag har ska ingen annan ha..."

hplus sa...

Som det materialistiska kräk jag är skapar detta bara en massa cravings efter en cab.

Nu tycker jag att alla ställer sig upp så kan vi sjunga we shall over come tillsammans...

Erik F sa...

Jobbigt som jag, att vara bilintresserad. Man blir alltid misstänkliggjord för att vara underutvecklad. :-)

På den tiden jag inte hade barn så körde jag också lite roligare bilar och stötte då på två yngre killar som brutit ryggen (MC-olyckor) och de hade varsin flong ny BMW M3. De låg väl på 650' nypris på den tiden. Olycksfallsförsäkringen hade betalat.

Så helt otänkbart att handikappskylten används korrekt.

Sen att någon öht kan köpa en svampig 645i övergår mitt förstånd.

Erik F sa...

Missade en negation i föregående inlägg.

"Så helt otänkbart är det inte att handikappskylten används korrekt."

Ska det vara.

Donny H sa...

Tehataren: vättar? Småtroll?

Och bilar är så ... är så ... är så töntigt.

Anonym: jag tror du blandat ihop det där med socialdemokratin och avundsjuka.
Och även handikappade kan väl ha ett behov av kukförlängare?

Burgschki sa...

*Väntar spänt på att någon ska nämna PK-begreppet*

Anonym sa...

Donny: Grundbulten i socialdemokrati är missunnsamhet och avundssjuka. Istället för att möjliggöra för folk att skaffa en BMW blir socialdemokratins slutsats snarare att de som har BMWs ska straffbeskattas.

"Du skola icke hava begär till din nästas BMW"

Burgschki sa...

Shit 30plus, Blondinbella läser din blogg!!

emster sa...

Burgschki: läser du blondinbella?

Donny H sa...

Burgski: haha. Men hon väljer att vara anonym. Så hon står inte riktigt för det.

Tehataren sa...

Fiffi: Det här var inte en liten kille som behövde kompensera, det var en dvärgväxt man. Hans ben är fyra dm långa och jättekrokiga.

Pizzabagare som är 1,65 och flint är något heeeeeeeeeeeelt annat.

Det där är inte heller en fördom, utan en åsikt grundad på erfarenhet.

Burgschki sa...

Emster: Jag menade ju, precis som Donny sa, att Anonym var Blondinbella. Samma MUF-logik.

Spader Ess sa...

Såg dessutom en väldigt låg Bugatti med handikapptillstånd på Norrmalm. Hur handikappad man än blir, är det inte en direkt handikappvänlig bil.

Dom flesta sportbilar saknar just den biten och hur mycket pengar den handikappade än har så är nog en Hummer mer handikappvänlig än en Corvette. Som 30+ sade, det handlar om sannolikhet.

Det han dock glömde när det just kommer till snuskigt rika är sannolikheten till rena förståndshandikapp. :-)

Jenny sa...

Nej men oj! Är det kanske den lilla Svenska avundsjukan vi hör här. Varför får han inte vara rik och handikappad och köra BMW? Jag vill ha en Maserati YAY!

Medelklassman sa...

Jenny: Du missar min poäng. Alla som har funktionshinder får väldigt gärna vara svinrika och köra vilka bilar de vill. Det har jag inget alls emot, tvärtom.

Men som verkligheten ser ut är det ofta fallet att folk med mycket pengar köper handikapptillstånd av de mindre bemedlade så att de kan parkera var de känner för det.

Och kör du med "svensk avundsjuka"-argumentet här en gång till kan du dra.

Anonym sa...

Du vet väl om att det är olagligt att slå sönder andras bilar?

Medelklassman sa...

Anonym: Är det sant?

Godiva sa...

Puss. Jag gillar 30+

Anonym sa...

Kul för snubben som hade den. BMW 645 är en av de grymmaste BMW som gjorts med en 333 hästars V8.

oakleyses sa...

michael kors outlet online, christian louboutin uk, tory burch outlet, coach outlet, polo ralph lauren outlet online, oakley sunglasses, jordan shoes, oakley sunglasses, replica watches, longchamp outlet, gucci handbags, christian louboutin shoes, chanel handbags, michael kors outlet, prada handbags, kate spade, polo outlet, tiffany jewelry, michael kors outlet, tiffany and co, true religion outlet, coach purses, longchamp outlet, nike free, michael kors outlet online, christian louboutin outlet, kate spade outlet, burberry outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, nike outlet, burberry handbags, coach outlet, nike air max, ray ban sunglasses, true religion outlet, oakley sunglasses wholesale, prada outlet, michael kors outlet store, longchamp outlet, coach outlet store online, michael kors outlet online, true religion outlet, nike air max

oakleyses sa...

nike huaraches, north face, abercrombie and fitch uk, burberry pas cher, nike air max, polo lacoste, guess pas cher, louboutin pas cher, true religion jeans, nike tn, michael kors pas cher, nike air max uk, hollister uk, nike roshe, michael kors, nike blazer pas cher, nike air force, oakley pas cher, new balance, ray ban pas cher, converse pas cher, longchamp pas cher, lululemon canada, sac hermes, jordan pas cher, ralph lauren uk, timberland pas cher, nike trainers uk, michael kors outlet, hogan outlet, north face uk, nike free run, nike air max uk, sac vanessa bruno, mulberry uk, nike roshe run uk, hollister pas cher, longchamp uk, nike free uk, vans pas cher, air max, ray ban uk, polo ralph lauren, sac longchamp pas cher

oakleyses sa...

soccer shoes, vans, ghd hair, reebok outlet, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti outlet, north face outlet, hollister clothing, bottega veneta, wedding dresses, baseball bats, mont blanc pens, mcm handbags, oakley, new balance shoes, nike air max, insanity workout, beats by dre, ralph lauren, babyliss, lululemon, nike roshe run, timberland boots, p90x workout, hollister, soccer jerseys, hollister, celine handbags, vans outlet, nfl jerseys, louboutin, chi flat iron, iphone 6 cases, herve leger, asics running shoes, valentino shoes, nike air max, converse, jimmy choo outlet, instyler, ferragamo shoes, north face outlet, hermes belt, mac cosmetics