Sidor

2010/09/16

Jävelhösten 2010


Jimmie Åkesson har enligt taffligt genomförda "opinionsundersökningar" samlat ihop samtliga missnöjda smygrasister som tidigare legat bakfulla på sofflocket med en chipspåse och glott på actionfilm under valdagen. Det kommer att räcka gott och väl för att glida in i riksdagens plenisal med förnöjd min. Nu sitter han i min tv och jag orkar inte lyssna. Vill inte lyssna. Jag vet redan vad han säger. Det är inte samma sak som det han vill.

Dumheten är här. Intoleransen. Bakåtsträvandet. Enfald istället för mångfald. En avhumaniserad syn på medmänniskor som ett tärande hot.

Jag skyller detta misslyckande på Moderaterna.
Jag skyller detta misslyckande på Centerpartiet.
Jag skyller detta misslyckande på Folkpartiet.
Jag skyller detta misslyckande på Kristdemokraterna.
Jag skyller detta misslyckande på Socialdemokraterna.

De har haft makten i det här landet under de senaste åren som räknas och de har fört en ideologiskt urvattnande politik där värden och idéer ersatts av kronor och ören. Allt mäts i pengar i vårt kamrersstyrda Sverige där rika ska välja fonder och fattiga ska välja mellan pest och kolera. Det är ett hårdare klimat idag och det öppnar upp för Jimmies alternativa verklighetstolkningar.

Jag mår inte bra. Det är en jävelhöst. Med all sannolikhet fyra jävliga år. Eller mer.


Montagues and Capulets from Romeo and Juliet - Sergei Prokofiev
White Rabbit - Jefferson Airplane
The host of Seraphim - Dead Can Dance
The Wretched - Nine Inch Nails
Alla ska i jorden - Stefan Sundström
Strange Colour Blue - Madrugada
Breathing in fumes - Depeche Mode
N.W.O - Ministry
Bouree - Jethro Tull
This is the end - The Doors

19 kommentarer:

Jenny sa...

Jag vill skrika åt dig som Atreyu skriker åt Artax i Den oändliga historien när han ger upp fast han inte måste och sjunker ner i tröstlösa träsket.

Det skiljer bara en (1!) procent mellan blocken. Klart vi tar hem det här. Sen blir det tid för raj raj och sparkande av knastriga löv i parker. Doftljus och tebaljor. Hoho!

Medelklassman sa...

Jag beundrar din optimism, my tattoed friend. Som du säger är inget avgjort än och har vi tur slipper vi en klen högerregering. Dessvärre kommer vi då säkert få en klen vänsterregering istället och fortfarande ha Jimmies gäng med på ett hörn.

XXX sa...

Ja fy fan om SD kommer in. Tanken på att de där typerna med tvålskrubbad fasad och ett vidrigt inre ska ta sig in i riksdagen gör mig både arg och rädd. Måtte folk ta sitt förnuft till fånga på söndag!

Spader Ess sa...

Kan inte sluta hoppas på att folk tar sitt förnuft tillfånga på Söndag. SD är en skymf mot allt vad Sverige någonsin stått för (förutom en kort tid runt 2:a världskriget).

Men jag måste nog ändå säga att din låtlista ger ett visst ljus i mörkret. Även om det inte är de mest muntra låtarna, så är dom i varje fall bra.

För när jag tänker på musik och SD (och Alliansen som sådan), så är det mer intelligensbefriat innehåll, som Crazy Frog och Basshunter som dyker upp för mitt inre. Dumt så det ryker, men folk fortsätter dansa med påklistrade leenden till låtar som egentligen är för dumma för att ens vara ringsignaler i mobilen.

Anonym sa...

Jeg aer så deprimert. Som den Norska gothen sa. (Gothgutten från Götet)

Deprimerad är bara förordet. Jag skyller allt på Göran Persson som gjorde sig så hatad och vägrade lämna sin post att Svenskarna i desperation röstade blått enbart för att bli av med honom och nu har fastnat i nåt slags självperpetuerande Thatcher-era där folk är så uppskrämda över alla försämringar att de föredrar status quo framför risken att något blir ännu sämre.

Den här veckan har jag ömsom gråtit och mått illa över utförsäkringar, demensvård i Piteå och det mentala tillstånd ett folk som kan tänka sig att rösta på SD befinner sig i. Jag ser de sista två åren av Göran Persson och de här fyra åren som ett slags normaliseringsprocess där vi lärt oss att säga om Reinfeldt att han säkert vill väl och i alla fall inte slåss när han är nykter.

Vår infrastruktur faller samman. Mård, Koala och Hoppborg är som bortblåsta ur debatten. Och trots att jag hyser ett irrationellt agg till Mona Sahlin så kan jag inte låta bli att äcklas över hur alliansen utsett henne till måltavla i sin kampanj. (Ska man bedriva personförföljelse så räcker det ju lätt med Reinfeldts döda blick för att avskräcka vem som helst. Mannen är ju en Golem. Och inte en sån där moralisk Terry Pratchett-golem heller.)

Får jag höra ordet Toblerone en gång till så kräks jag fan rätt ut.

mvh
Jessica - jag kommer aldrig, aldrig tillbaks.

Katrin sa...

Det är bara så jävla deprimerande. Helt irrationellt vill jag ta ifrån folk röstkortet om de inte tänkt fördjupa sig det minsta i vad som händer i vårt samhälle, utan bara missnöjesröstar. I natt låg jag och funderade på precis det som du skriver - jag skyller också på de stora. Medan de visionslöst diskuterar skattekronor, seglar SD upp. Men det värsta är att man aldrig låter Jimmie Åkesson utveckla SD-argumenten när han får mediautrymme. Då skulle han ganska snabbt tvingas avslöja vad han egentligen menar och vill - och att hans parti inte har en enda jävla vettig, fungerande lösning på samhällsproblemen. Istället för att sitta lugnt i båten och låta honom måla in sig i sitt lilla hörn, kissar hans politiska motståndare på sig av ilska och avbryter - och vips har man lagt upp bollen så att han kan smasha in sina missnöjes-haranger. Hela valrörelsen är ett stort misslyckande från alla håll. Måtte flugorna ta sig samman och spotta ut skiten på söndag.

Burgschki sa...

ibland är du helt fantastisk!

jag vet inte hur det ser ut med sjukskrivna i tyskland, man är ju försäkrad via privata kassor, men likt sverige har det blivit hårdare i tyskland detta främst på grund av åtstramningarna i början på 00-talet. Nu ska kostnaderna för sjukförsäkringen ska öka tack vare alla jävla bankräddningspaket.

Fredrik sa...

Jag vill bara dra. För det spelar ingen roll hur det går i valet. Det är ju inte politikerna som är problemet. De är utbytbara. Väljarna däremot, det riktiga problemet, är vi tvingade att leva med.

Trötta, proppmätta, rädda och inavlat navelskådande. Som sjunger "jag vill leva, jag vill dö i Norden" då och då. Och på allvar tror att Sverige är nåt Nirvana.

Tjälskadat. Alltihop. Bottenfruset.

Patrik sa...

Medhåll! Och en stor jävla kram, det kunde vi nog behöva bägge två. Det verkar gå mot missnöjets vinter men jag ska inte gå i ide ännu. Jag ger inte upp förrän jag ser de sista röstsiffrorna på onsdag. Blä!

Och gör Reinfeldt en en dansksväng och väljer att deala med rasisterna för att behålla makten så kräks jag. Jag har sett på alldeles för nära håll vad det har lett till hos våra grannar i söder. Fy for fanden!

Å andra sidan, om KD och/eller C skulle råka halka under spärren så blir det nog champagne i ren skadeglädje. Det är inte en vacker känsla men den är skön! :) Men, det är väl rätt osannolikt.

Jessica, kom hem! Dels behöver vi fler vettiga människor här och dels kommer det att ta högern 50 år att dra ner landet så djupt i smutsen att det närmar sig klassklyftorna i ulandet ni bor i nu.

Upp med hakan! /P

Medelklassman sa...

Tack Patrik, det värmer att veta att det finns medmänniskor med både hjärta och vett i behåll.

Tehataren sa...

Kram!

Anna sa...

Om SD kommer in i morgon så hoppas jag att det bildas något slags överlevnadsinitiativ (asså vi snackar facebookgrupp...) så att man kan få känna att man tillhör Sverige utan att behöva skämmas.

Usch.

Shit vad ska man säga till folk man känner i andra länder, de tror ju att Sverige är supermodernt och humant.

Tehataren sa...

Fredrik, ruskigt väl formulerat!

P sa...

Hepp! Ja, det gick ju som det gick. Vad gör vi nu då? Om någon har bättre förslag än en facebook-grupp så blir jag lycklig. Inte för att vara taskig Anna men vi behöver nog något annat, och jag har inte ens fejan. ;)

Vänligen och inte så lite missmodigt,

/Patrik, tröstäter

Patrik sa...

Efter kvällens demonstrationer drar Kapten Stofil något gammalt över sig i Facebookfrågan. Way to go!

/P

oakleyses sa...

longchamp handbags, coach purses, coach outlet, tiffany and co, true religion jeans, michael kors outlet online sale, coach factory outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, oakley sunglasses cheap, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, rolex watches, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, burberry outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, louboutin outlet, prada outlet, chanel handbags, polo ralph lauren, michael kors outlet, burberry outlet, gucci outlet, michael kors outlet, longchamp handbags, michael kors outlet, coach outlet store online, louboutin shoes, kate spade handbags, air max, tory burch outlet, jordan shoes, prada handbags, air max, nike free, nike shoes, michael kors outlet

oakleyses sa...

mulberry, ralph lauren, air max, nike air force, air max pas cher, ray ban pas cher, hollister, lululemon outlet online, oakley pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac guess, vans pas cher, louboutin, nike roshe run pas cher, new balance pas cher, timberland, hogan outlet, air max, nike blazer, north face, true religion outlet, nike free pas cher, converse pas cher, sac longchamp pas cher, polo ralph lauren, hollister, sac burberry, michael kors uk, vanessa bruno, michael kors pas cher, nike tn, true religion jeans, longchamp, nike air max, nike free, north face, abercrombie and fitch, sac hermes, air jordan, true religion outlet, polo lacoste

oakleyses sa...

mont blanc, nike roshe, hollister, nfl jerseys, oakley, longchamp, beats by dre, wedding dresses, jimmy choo outlet, birkin bag, mcm handbags, iphone cases, nike trainers, p90x, abercrombie and fitch, baseball bats, nike roshe run, insanity workout, ghd, bottega veneta, ferragamo shoes, hollister clothing store, babyliss pro, herve leger, mac cosmetics, vans shoes, chi flat iron, lululemon outlet, valentino shoes, soccer shoes, north face outlet, north face jackets, celine handbags, nike huaraches, soccer jerseys, giuseppe zanotti, reebok outlet, asics running shoes, air max, new balance shoes, instyler, timberland boots

oakleyses sa...

ugg, wedding dresses, ugg boots clearance, pandora charms, toms shoes, swarovski, uggs, uggs outlet, pandora jewelry, abercrombie, marc jacobs, juicy couture, montre homme, supra shoes, converse shoes, converse, ugg, sac lancel, louboutin, rolex watches, thomas sabo, links of london, swarovski crystal, ugg pas cher, pandora charms, air max, ralph lauren, juicy couture outlet, ray ban, coach outlet store online, hollister, vans, gucci, ugg boots, ugg, cheap uggs, karen millen, ugg outlet