Sidor

2010/10/21

Nu och då

Kom precis på att jag verkligen gillar att leva just nu. Internets, vilken grej. Jag säger det igen. Vilken grej! Ofta skäller vi över att saker inte funkar och så va. Det går segt. Saker tar tid. Webbläsaren kraschar. Men då har vi glömt bort hur ofantligt bortskämda vi egentligen är. Om jag jämför med hur det var när jag var liten, alltså på 80-talet, så kunde det lika gärna vara 1680-talet jag snackade om.

NU
Jag laddade precis ner ett sprillans nytt datorspel, köpt lagligt, som släpps imorrn. Men tack vare en suverän onlinetjänst kan jag ladda ner hela grejen redan innan och sen klicka igång det klockan 00.01 inatt.

Om man hade tur så kanske den lokala datorspelshandlaren som låg i en kommun 5 mil bort råkade ta hem det till sin lilla obskyra källarlokal som luktade kiss. Dit fick man åka med buss. Sen när man kommit hem fick man sitta och hoppas på att ett kassettband skulle fungera i 20 minuter innan något pixligt jävla elände kickade igång på hemdatorn.

NU
Jag läste ikväll att en bekant rekommenderade den amerikanska tv-serien Rubicon. Googlade lite snabbt och tyckte att det verkade intressant. Givetvis kan jag kolla på serien med internets hjälp. Så gott som omedelbart kan jag avgöra själv om det är bra eller inte.

Någon dryg jävel på skolgården har var i USA med sin svinrika familj och hånar alla andra för att de inte har sett nyaste avsnitten av Dallas. Vederbörande har sett avsnitt som kommer att sändas i Sverige om cirka tre år. Alla andra står som imponerade hjon och slickar drygarslets röv.

NU
Jag hittar nästan dagligen ny musik via nätet och får tillgång till ett ofantligt stort musikbibliotek i form av Spotify. En tjänst jag har i min mobiltelefon och som finns tillgänglig och sökbar nästan var jag än brukar befinna mig. Det kostar mig en hundring i månaden.

Musik kom på vinylskivor. Till skivaffärer där ägaren var en gammal gubbe som luktade svett och som fastnat i ett stadie av lillgammal oförmåga att växa upp. Skivorna kostade skjortan så man kunde bara köpa ett begränsat antal. Dessa lyssnade man på så många gånger i brist på annat så att man till slut tyckte att även den där halvtaffliga låten på B-sidan ändå svängde på litegrann.

NU
Köper kontaktlinser på nätet och dom kommer hem i brevlådan efter två dagar. Det är billigt.

Kontaktlinser sa du? Vad är det? Ta på dig dom här skitstora glasögonen istället med bågar i chict bajsbrun kulör. Med grovslipat glas som ser ut som flaskbottnar. Lite kamratfostran är bara bra för karaktären.

Och så finns det folk som klagar på Internet. Sitt ner och håll käft.12 kommentarer:

John sa...

Väldigt roligt. Tyvärr stämmer ju allt också vilket är lite sorgligt när man precis blivit 40...

Burgschki sa...

Du har helt rätt. Själv ser jag mest internetz fördelar när det gäller informationssamlande och kommunikation. man är inte beroende av ett visst geografiskt läge

samtidigt

vad mycket annat jag gjorde när jag inte satt hemma och chattade, bloggade och glodde på serier.

Fast lösningen på detta heter ju iPhone iofs.

Grovt Initiativ sa...

Ja precis. Dock att dryga jävlar på skolgården alltid hittar nya kreativa sätt att vara dryga på.

Ron Obvious sa...

Det där har jag försökt förklara för min gamla far, men han sitter fortfarande med min gamla dator ouppkopplad, som ett fint pynt typ.

Spader Ess sa...

Jo, håller med. Men jag kan sakna andakten kring en ny LP. Det var något stort på ett helt annat sätt.
Man hade något rejält att ta i, man läste vart enda ord på innerkonvuluten (blev skitsur om det bara var en vanlig skivpåse). Jag kunde verkligen sätta mig ner och lyssna på musiken på ett helt annat sätt än idag.

Kan i och för sig bero lite på att man har ungar nu som kräver uppmärksamhet på ett annat sätt.

Götet sa...

Den största revolutionen är ju porren.

Då tvingades man hålla ordning på alla skogsgläntor, källarförråd och kojor där fuktiga gamla Fib och Stop låg och möglade. Om man var liten i växten och hade tur så var gallret bortbänt på tidningscontainern, samtidigt som nån galning hade kastat bort en hel säck med porrtidningar.

Nu, Ctrl+Shift+P och hela nätet ligger öppet som ett smörgåsbord.

Molly sa...

Det här är typ som Louis CK, Everything's amazing and nobody's happy.

http://www.youtube.com/watch?v=8r1CZTLk-Gk

emster sa...

NU: har opererat ögona och ser perfekt! SCORE!

sandraaaaaaa sa...

Men då uppskattade du din musik mer! :D

Anonym sa...

och tänk möjligheten att kunna googla! Det är ju så fullkomligt hysteriskt bra.

Unknown sa...

oakley sunglasses
tods outlet
cincinnati bengals jerseys
ray ban sunglasses outlet
michael kors uk
oklahoma city thunder jerseys
nike roshe run
49ers jersey
ray ban sunglasses
coach outlet online

raybanoutlet001 sa...

zzzzz2018.4.16nhl jerseys
chrome hearts
discount oakley sunglasses
new york knicks jersey
ralph lauren outlet
louboutin shoes
coach outlet
true religion outlet store
oakley sunglasses wholesale
michael kors handbags