Sidor

2010/11/01

Kjamiz

En för den moderne urbane mannen knepig etikettsfråga är den om den manliga kramen. När är den tillämplig? Vem bör man krama? Hur går det till?

Vad gäller den första frågan verkar det tyvärr som om tillämpningsområdet börjar få en mer och mer frikostig tolkning. Från att kanske mest ha handlat om familjemedlemmar, barndomskamrater och idrottsrelaterade kramar så ska man numera krama så gott som alla vänner och bekanta, med undantaget affärsrelationer. Vi är på ett sluttande plan och kanske är det bara en tidsfråga innan kindpussar börjar dyka upp även mellan män.

Jag skulle förmodligen inte ha så mycket emot allt detta kramande om jag själv var mycket mera man. Det vill säga rent fysiskt. När det kommer snubbar på 190 och vill omfamna mina egna 175 centimetrar, då känner jag mig inte som mitt allra bekvämaste jag. Inte med ett par björnliknande ramar runt min lekamen och näsan alltför långt inkörd i vederbörandes armhåla.

Så ur en rent självisk vinkel vill jag föreslå att vi återgår till/fortsätter med det gamla gedigna handslaget. Jag tar hellre tio slappa handslag än ännu en bamsekram från helvetet.

22 kommentarer:

Polkadot:: sa...

Välkommen in i min värld som kvinna.
I min värld har man länge förväntats kramas med både kreti och pleti. I de flesta fall är det ytterst obekvämt.

Kindpussar vägrar jag. Jag låtsas inte ens göra kindpussar. Men jag säger inte stopp heller. Jag mest bara blundar och tar emot. På svenskt vis.

Anonym sa...

Precis vad jag tänkte - Välkommen till vår värld! Vidrigt att behöva kramas överallt och med vem som helst, främmande människor tar mannen i hand och kramar om mig - varför??? Har länge undrat om det står "kramgo och glad" i pannan på mig men vad jag kan se så är det inte så. /Lotta

Lfthmn sa...

Min syster tog med sin kille till Italien där de träffade min systers svenska kompis och hennes italienska pojkvän. Italienaren hälsade på min systers kille genom att snabbt kyssa honom en gång på varje kind. Min systers kille var helt slut efter att ha flugit och kört bil en hel natt, han blev liksom så paff över att bli pussad av en främmande kille att han inte visste vad han skulle göra och italienaren blev SÅ generad att han i sin tur inte visste var han skulle göra av sig själv. Mycket konstig början på den vänskapen.

Tehataren sa...

Skållan, låter som en isbrytare av rang!

30+: Är du bara sketna 5cm längre än jag? Du gav ett mycket större intryck!!!

Jag håller med dig. Det är lite jobbigt.

Medelklassman sa...

Tehataren: Det var nog min rondör och pondus runt magen som gav dig det intrycket.

Det var oerhört skönt att vi inte kramades i alla fall.

Anonym sa...

Att man numer ska kramas och kindpussas med alla man råkar möta är gräsligt. Och att de där kramarna och pussarna liksom halkar in i slutet av mejlkorrespondens gillar jag inte heller. Vaffan, bara för att jag håller en trevlig ton i samtalet betyder det inte att jag vill idka fysiskt umgänge.

Hu. Jag längtar tillbaka till handskakningar och vänliga hälsningar.

Anonym sa...

Det är omöjligt för män att kramas utan att dunka varandra i ryggen två-tre gånger. Det går bara inte, det är en nödvändig markering.

Medelklassman sa...

Sista anonym: Jag tror jag ska börja stryka/smeka lite över ryggen istället.

Hur skulle det uppfattas?

Uffe sa...

Oj vad jag längtar efter att gå ut och dricka öl med dig och Tehataren, vilket kramkalas vi ska ha. Jag är 191 cm.

Hoppsan! När jag skrev kramkalas på min iphone så ville den ändra det till lesbiskas!? Är det samma sak?

Jenny sa...

Har längtat efter tillfälle att applicera en redig SoA-kram på nån lämplig. Kul att du anmälde dig som frivillig utan att veta om det.

Automeris sa...

När man träffar någon första gången så är det ju lätt. Då kommer man ju undan med att skaka hand. Det som är SVÅRT är ju att veta när man ska börja kramas. Andra gången man träffas? Om jag inte vill kramas? Om jag inte har pratat med personen alls men träffar den för tredje gången, kramas - inte kramas? Om det verkar som att den andra inte vill kramas? Ja, jag håller då sannerligen med. Välkommen till kvinnornas värld dårå.

Burgschki sa...

Jag kramar precis alla jag möter och så tar jag ett riktigt järngrepp om röven på dem samtidigt.

Man får ju inte verka reserverad och socialt otillgänglig.

Alex sa...

Mycket engagerande ämne och någt jag själv lagt en hel del huvdbry på. (har examen i sociologi för att jag inte fattade hur man beter sig eller varför när jag växte upp, funkar bra)
I helgen var jag på fest och då kramade jag de jag tyckte tillräckligt mycket om och tog i hand med de jag inte tyckte så mycket om alt. träffat för första gången.(män som kvinnor) Kändes bra och ärligt. Men nu bävar jag ju för nästa gång jag ska träffa de jag inte kramade i lördags. Förresten så är jag 165 cm. Och skulle någon försöka sig på en kindpuss skulle jag nog spontant smocka till dem. Usch!

Grovt Initiativ sa...

om vi träffas någon gång kommer jag att krama dig moahahaha. dock att jag är 1,70 och pinnsmal så det ska nog gå som en dans.

Medelklassman sa...

Gustav; You can hug me anytime, you little librarian you.

Skinkan sa...

Håller med! Jag är ju både superlång och tjej men inte blir det bättre av det.

Mackan sa...

Som brottare tänker jag "Dubbla underhooks!"

När dina våldkramande kompisar kommer, släng dem helt enkelt i backen. Jag lovar att de snabbt lär sig :)

Peppe sa...

Man som man måste man vara noga med att ens skrev håller sig minst en halvmeter från den andres skrev (nuddar skreven vid varandra är det lika med döden) och således luta överkroppen i 45-graders vinkel för att nå om den andre.

Sulla sa...

Framförallt så bör man ju först ta i hand och under tiden låta det (vänsterarmen, alltså) övergå i kram så att man har händer och armar mellan varandra. Mycket manligt.

Själv kramas jag sällan med mina närmaste vänner. Eller mina närmaste fiender heller. De som det verkar kramas mest med är ytliga bekanta. Jätteknäppt.

Unknown sa...

christian louboutin uk
louis vuitton
michael kors handbags
air jordan shoes
michael kors outlet clearance
moncler coats
futbol baratas
hollister canada
canada goose outlet
ferragamo outlet
oakley sunglasses wholesale
puma outlet
ferragamo shoes
hollister clothing
true religion outlet
nike store uk
michael kors handbags
moncler outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet
christian louboutin outlet
rolex watches
moncler jackets
mlb jerseys
coach outlet
louboutin pas cher
cheap oakley sunglasses
louis vuitton outlet clearance
versace sunglasses
ugg uk outlet
michael kors outlet
cheap ugg boots
ray ban sunglasses
michael kors outlet
louis vuitton handbags
czq20160823

raybanoutlet001 sa...

zzzzz2018.4.16hugo boss sale
longchamp outlet
san antonio spurs jerseys
nike outlet
air max 90
ralph lauren polo
golden state warriors jerseys
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
kate spade sale

Unknown sa...

zzzzz2018.6.6
michael kors handbags
canada goose jackets
golden state warriors jerseys
michael kors outlet
coach outlet online
ferragamo outlet
clippers jersey
michael kors handbags outlet
cheap nhl jerseys
basketball shoes