Sidor

2011/01/20

Lite näthat mitt i natten...

Att krönikören och medieprofilen Marcus Birro slutar twittra är en nyhet som rapporteras av TT. Orsaken ska vara negativ kritik på en av hans krönikor i Expressen. Birro uppger dock att han inte ska sluta att skriva krönikor. "...så enkelt ska de inte slippa undan."

Själv hade jag gärna sett att Birro fortsatt twittra och intet annat. Allt som hade hållit honom från att fortsätta skriva krönikor välkomnas.


42 kommentarer:

Andreas sa...

Det är ju jättebra! Att såspottan Birro slutar med nåt ska alltid hyllas.

..problemet är ju att han kommer vara igång snart igen eftersom han är så jävla uppmärksamhetstörstande att det är löjligt åt det.

Anonym sa...

Birro gör sina iakttagelser från verkligheten och beskriver dem.

De som gillar mörkläggning och förljugenhet gnäller högt över detta.

Emil sa...

Hoppas på en episk hatdebatt de närmaste dagarna. Det skulle liva upp.

Hissmannen sa...

..annars är Birro en bra fotbollskommentator... eller nått..

Huvudsaken är att jag slipper se det..

Polkadot:: sa...

Varför? Varför läste jag detta!? Jag hade ingen aning om de här dumheterna och levde i skönt oförstånd. Nu är jag upprörd.
1. Han reflekterar inte en enda sekund på att blotta existensen av (den icke bevisade) kriminaliteten vid klara kyrka tyder på ett samhälle där människor mår dåligt, utan han är gnällig och självupptagen.
2. Han är dessutom så självupptagen att han stänger ner människors möjligheter att ge honom direkt kritik. Patetiskt och pinsamt.

Jag har aldrig någonsin läst Birro förut, för jag har aldrig tilltalats av hans rubriker. Jag tror jag ska fortsätta den inställningen.

Jo tjena sa...

Synd att han inte slutar med krönikorna också.

Lite konstigt att han fortsätter skriva dom, han slutar ju med allt som han får lite kritik för. Men å andra sidan - han måste ju lipa ut någonstans om hur motarbetad han är och att han aldrig kommer bli någon profet i sin egen stad.

Anonym sa...

Ännu en blogg som jag aldrig besökt - och som jag ångrade att den fick 5 min av mitt liv.
En bloggare som kritiserar andra men som själv drivs av samma bekräftelsebehov som de han kritiserar. Är det sånt som kallas självmål av ett stolpskott??
Ids inte en leta upp Googlekonto-id:t

Ron Obvious sa...

Snart inlindad i fluffigt dun runt hela kroppen med två värmande ulltussar som alstrar kärlek... i drömmarnas horisont!

(Se det som en försmak på ett eventuellt nyhetsbrev.)

Tehataren sa...

Jaså?

Tehataren sa...

Anonym, hur tänkte du nu?
Birro lever väl inte i verkligheten?

Hissmannen sa...

Tehataren: Nej fy, han är en sån där varelse som livnär sig på andras skapelser.. Parasiter tror jag de kallas för.

Polkadot:: sa...

Det verkar som om Birro hittat hit.
"iakttagelser från verkligheten", "bekräftelsebehov"? Hoho. De anonyma på den här sidan är alltid så roliga!

Tehataren sa...

Snälla 30+: Kan du inte göra en "recap" och samla en massa anonyma roliga kommentarer i ett inlägg?

Fredrik Welander sa...

Med all respekt till alla:

Är det inte lättare att den om inte gillar att läsa en viss skribent slutar läsa. Än att skribenten ska sluta skriva.

Hellre tusen idioter som skriver, än en idiot som bestämmer vad som ska skrivas...

Jonna sa...

Haha, den krönikan måste väl ändå innebära något slags rekord även för Marcus Birro?!

Burgschki sa...

Första anonym: Det Birro gör är att han skriver ner sina iakttagelser och drar en himla massa slutsatser utan att för en sekund problematisera det han ser. Detta i kombination med en massa osympatiska personlighetsdrag (narcissism, omogenhet, oförmåga att se objektivt på kritik) gör att han blir till en jävla fjant.

ksth sa...

Burgschki: det är inte bara att han inte problematiserar, han preciserar inte heller. Som Aron Flam har påpekat på svt debatt: vi får ju aldrig ens veta vad det är som har hänt! Vad var det flickan i rullstolen och de mystiska männen försökte göra egentligen? Och lyckades de eller inte? Krönikan är en typisk "min grannes farbrors kompis blev rånad av en sv-sk-e, så det vet man ju hur dom är"...

Medelklassman sa...

Fredrik: Oerhört sympatiskt kommentar. Men jag kan inte riktigt hålla med. Okej om det är så att Birro var en enkel bloggare som vi andra. Nu är han en krönikör och opinionsbildare i ett av landets största mediahus. Då måste man få komma med kritik mot hans felaktiga resonemang. Samt tycka att det vore bra om han slutade skriva för sagda mediahus. Däremot får han väl skriva så mycket han vill från sin egen privata plattform.

Anonym sa...

Ännu en skenhelig klubb-blogg för inbördes beundran..

Kul att se vilken patetisk nivå ni nu är nere på (eftersom era "argument" har visat sig inte vara baserade på någon verklighet gång på gång igen) gnäll och töntiga försök till nätmobbning..

Fortsätt gnälla bara, ni målar bara in er i ett hörn: Visa alla hur patetiska ni faktiskt är.

Tehataren sa...

Lite som din sista här, med andra ord? Du kan få vara med om du vill.

MB sa...

Jag tycker bara att det är så himla konstigt att krönikan, som var fruktansvärt dålig och fördomsfull, inte diskuteras alls. Jag tror att bebisBirro fick panik när han insåg att han producerat ren skit så han fick ett trotsanfall och ropade "påhopp på känslig författarsjäl" så alla skulle glömma. Vad han egentligen skrev.

Anonym sa...

Jag har alltid undrat hur en klubb-blogg ser ut. Jag är verkligen glad att jag fick veta det. Var betalar jag medlemsavgiften? Finns det en klubbnål?

Jag känner också att jag fick en ny definition på skenhelig idag. Anonym är skyldig mig en ironimätare, för den jag hade överhettade och exploderade med ett litet "pop" och spillde ironiskt kvicksilver (den mest flyktiga vätskan i universum) över hela tangentbordet.

Jag kan hajja att tex Bloggfrossa får lite goa näthatare varje gång han väljer att dissa nån slags sjungande penis - de har trots allt sina tillskyndare. (Och till skillnad från 30+ så sparkar han ju lika gärna neråt som uppåt, vilket även irriterat mig vid ett flertal tillfällen.)

Men vem - säger vem - känner behov av att tråla nätet efter Birro-dissar för att dra till storms för England och St George och snörpa underbyxorna över att 30+ ger befogad kritik till en person med en officiell mediaprofil? Hur lyckas man känna så starkt för Birro över huvud tatet? (Att man kan känna starkt _mot_ Birro är inte riktigt samma gåta - han vill trots allt stoppa fria aborter*, tvångskonvertera Sverige till katolicismen (Ack, Sigismund - hur kunde du misslyckas så?) och ägnar det mesta av sin tid åt att missförstå enkel logik samt upphöja sina egna behov till ideal - sånt är alltid ocharmigt.)


* Och argumentet till detta är att vissa människor har oturen att förlora sina barn. Därför måste, rent logiskt**, alla andra behålla zygoter de inte har resurser för. Ett argument - för att citera poeten - logiskt som hundra armhävningar.

** En inställning till formell logik förfäktad av människor som hört talas om filosofi, men aldrig brytt sig om att faktiskt studera det bortom Monty Pythons uppräkning av filosofernas fylle-vanor. (Förstå saker duger inte till name dropping, trots allt.)

Eller för att citera Kevin Kline och Jamie Lee Curtis i A Fish Called Wanda:

- Apes don't read philosophy!
- Yes, they DO Otto. They just don't _understand_ it! Now, let me correct you on a couple of things, OK? Aristotle was not Belgian. The central message of Buddhism is NOT "Every man for himself." And the London Underground is not a political movement. Those are all facts, Otto. I looked them up.

mvh
Jessica

Tehataren sa...

Jessica, jag är kär!

Polkadot:: sa...

Kommentarer på denna?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article8459467.ab

Tehataren sa...

"– Jag förstår att alla kommer garva åt poetjäveln som blir lurad av TV 3. Det bjuder jag på. Grattis till TV 3 alltså, säger han till tidningen."

Vafan?! Är han sjuk?

Huskatt sa...

För övrigt är det bara direkt fjantigt att ges ig på folk som ni gör här, elakt och inget annat. Fy.

http://www.corren.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5412266

I övrigt har jag ingen åsikt, för jag har verkligen inte ägnat det här tramset mer än max 10 minuter av mitt liv. Det räcker. SANDLÅDA!

Medelklassman sa...

Huskatt: Nu kan jag inte svara för alla andra, men jag "ger mig på" eller snarare väljer att kritisera Magnus Birro eftersom han själv är en av de elakaste och hatspridande skribenterna som finns. Men när han själv utsätts för sin egen medicin så är det näthat. Han är en hycklare som borde inse att det gamla talesättet "som man ropar får man svar" gäller även på nätet.

Hans offerkofta är oerhört oklädsam.

Anonym sa...

soccer shoes, karen millen, ferragamo shoes, montre pas cher, reebok outlet, nfl jerseys, mulberry, north face outlet, ugg, lululemon, asics gel, celine handbags, valentino, p90x3, ugg boots, ghd, oakley pas cher, herve leger, bottega, nike free, ralph lauren, ray ban pas cher, ugg boots, mcm handbags, louis vuitton, converse shoes, birkin bag, ugg boots, hogan, nike air max, new balance shoes, mont blanc, jimmy choo, abercrombie and fitch, juicy couture outlet, louis vuitton, rolex watches, timberland, hollister, marc jacobs, air max, vans, chi flat iron, hermes, supra shoes, yoga pants, insanity, soccer jerseys, beats by dre, lancel

Anonym sa...

nike air max, louboutin, coach factory, gucci outlet, tiffany and co, true religion outlet, chanel handbags, ralph lauren, toms shoes, nike free, coach purses, nike shoes, louis vuitton, burberry, oakley sunglasses, jordan shoes, oakley sunglasses, true religion jeans, air jordan, air max, nike free, air max, michael kors outlet, coach outlet, nike air max, true religion, burberry outlet online, prada outlet, louboutin, ray ban, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, longchamp outlet, michael kors, burberry outlet online, longchamp, oakley sunglasses, oakley sunglasses, polo ralph lauren, coach outlet store, tory burch outlet, michael kors outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton handbags, louboutin, prada handbags, louis vuitton outlet online, kate spade outlet

Unknown sa...

polo ralph lauren outlet
nike running shoes
true religion
miami dolphins jerseys
cheap oakley sunglasses
jordan shoes
cartier love bracelet
dallas cowboys jersey
burberry outlet
michael kors outlet
jordan shoes
stuart weitzman boots
thomas sabo uk
rolex watches
ray ban sunglasses
nike air max uk
futbol baratas
burberry outlet online
michael kors outlet store
asics gel kayano
oakley sunglasses
insanity workout
burberry outlet
oakley sunglasses
vans shoes
christian louboutin shoes
canada goose outlet
karen millen sale
instyler ionic styler pro
celine handbags
iphone 6 cases
cheap jordans
toms shoes
louis vuitton outlet stores
ray ban sunglasses
coach outlet online
real madrid jersey
kate spade outlet
abercrombie and fitch
adidas shoes
achang 0727

oakleyses sa...

longchamp handbags, coach purses, coach outlet, tiffany and co, true religion jeans, michael kors outlet online sale, coach factory outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, oakley sunglasses cheap, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, rolex watches, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, burberry outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, louboutin outlet, prada outlet, chanel handbags, polo ralph lauren, michael kors outlet, burberry outlet, gucci outlet, michael kors outlet, longchamp handbags, michael kors outlet, coach outlet store online, louboutin shoes, kate spade handbags, air max, tory burch outlet, jordan shoes, prada handbags, air max, nike free, nike shoes, michael kors outlet

oakleyses sa...

longchamp handbags, coach purses, coach outlet, tiffany and co, true religion jeans, michael kors outlet online sale, coach factory outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, oakley sunglasses cheap, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, rolex watches, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, burberry outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, louboutin outlet, prada outlet, chanel handbags, polo ralph lauren, michael kors outlet, burberry outlet, gucci outlet, michael kors outlet, longchamp handbags, michael kors outlet, coach outlet store online, louboutin shoes, kate spade handbags, air max, tory burch outlet, jordan shoes, prada handbags, air max, nike free, nike shoes, michael kors outlet

oakleyses sa...

mulberry, ralph lauren, air max, nike air force, air max pas cher, ray ban pas cher, hollister, lululemon outlet online, oakley pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac guess, vans pas cher, louboutin, nike roshe run pas cher, new balance pas cher, timberland, hogan outlet, air max, nike blazer, north face, true religion outlet, nike free pas cher, converse pas cher, sac longchamp pas cher, polo ralph lauren, hollister, sac burberry, michael kors uk, vanessa bruno, michael kors pas cher, nike tn, true religion jeans, longchamp, nike air max, nike free, north face, abercrombie and fitch, sac hermes, air jordan, true religion outlet, polo lacoste

oakleyses sa...

mont blanc, nike roshe, hollister, nfl jerseys, oakley, longchamp, beats by dre, wedding dresses, jimmy choo outlet, birkin bag, mcm handbags, iphone cases, nike trainers, p90x, abercrombie and fitch, baseball bats, nike roshe run, insanity workout, ghd, bottega veneta, ferragamo shoes, hollister clothing store, babyliss pro, herve leger, mac cosmetics, vans shoes, chi flat iron, lululemon outlet, valentino shoes, soccer shoes, north face outlet, north face jackets, celine handbags, nike huaraches, soccer jerseys, giuseppe zanotti, reebok outlet, asics running shoes, air max, new balance shoes, instyler, timberland boots

oakleyses sa...

ugg, wedding dresses, ugg boots clearance, pandora charms, toms shoes, swarovski, uggs, uggs outlet, pandora jewelry, abercrombie, marc jacobs, juicy couture, montre homme, supra shoes, converse shoes, converse, ugg, sac lancel, louboutin, rolex watches, thomas sabo, links of london, swarovski crystal, ugg pas cher, pandora charms, air max, ralph lauren, juicy couture outlet, ray ban, coach outlet store online, hollister, vans, gucci, ugg boots, ugg, cheap uggs, karen millen, ugg outlet

chenlina sa...

chenlina20151202
gucci handbags
supra shoes
the north face outlet
abercrombie & fitch
louis vuitton purses
air max uk
hollister co
coach factory outlet
air max 90
louis vuitton handbags
ugg outlet
ray ban sunglasses
replica watches
michael kors outlet online
canada goose jackets
kids lebron shoes
coach outlet
fitflops
ugg sale
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
cheap oakley sunglasses
canada goose jackets
louis vuitton handbags
ugg boots outlet
michael kors outlet stores
true religion outlet
louis vuitton outlet stores
jordan concords
beats by dre
coach factory outlet online
uggs sale
ugg boots on sale
polo ralph lauren
louis vuitton outlet
fitflops sale clearance
cheap uggs
uggs outlet
uggs outlet
ugg sale
as

chenzhen sa...

coach factory outlet online
fitflops sale clearance
pandora charms sale clearance
christian louboutin uk
louis vuitton handbags
skechers outlet
louis vuitton handbags
mlb jerseys wholesale
toms outlet store
versace sunglasses wholesale
converse sale
timberland boots outlet
white converse
air max 90 white
lacoste polo shirts
kate spade outlet
yeezy boost 350 white
true religion uk
adidas nmd black
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet online
michael kors outlet
cartier
louis vuitton outlet
ray ban outlet store
coach purses on sale
coach factory outlet
ray ban outlet store online
louis vuitton outlet online
yeezy boost 750
cheap ray bans
jordan pas cher
vans outlet store
michael kors outlet clearance
nike tn pas cher
gucci handbags outlet
prada sunglasses wholesale
tory burch outlet online
chenzhen2016624

Unknown sa...

fitflops shoes
ralph lauren uk
air jordan shoes for sale
coach outlet online
versace sunglasses on sale
ferragamo shoes sale
longchamp outlet
michael kors handbags
uggs outlet
nfl jerseys wholesale
toms shoes
asics
basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes
louis vuitton outlet
jordan shoes
ugg boots clearance
coach outlet
michael kors outlet online
ugg outlet
uggs outlet
uggs on sale
michael kors outlet online
nike outlet store
michael kors handbags
thomas sabo uk
sac louis vuitton pas cher
coach outlet online
nfl jerseys
beats by dre
cheap nfl jerseys
longchamp pliage
moncler outlet store
longchamp handbags
polo ralph lauren
lululemon outlet
czq20160823

Fangyaya sa...

christian louboutin chaussures
adidas outlet
uggs sale
ralph lauren outlet
jordan 4 toro
hollister clothing
ugg canada
cheap ray ban sunglasses
abercrombie and fitch
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
louis vuitton handbags
jordan 13
ugg boots
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
ugg boots
coach outlet
ugg italia
canada goose outlet
coach outlet store online clearances
louis vuitton handbags
tod's shoes
ugg sale
ugg australia
toms shoes
adidas outlet
kobe 10 shoes
jordans for sale
chenyingying2016829

Unknown sa...

www0526

oakley sunglasses
true religion outlet
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
adidas nmd
thunder jerseys
cheap jordans
mbt shoes
ray ban sunglasses
cheap snapbacks

jeje sa...

superdry uk
christian louboutin
christian louboutin shoes
nike shoes
ralph lauren polo
red bottom shoes
christian louboutin shoes
coach outlet
fitflops clearance
oakley sunglasses

jasonbob sa...

adidas yeezy boost 350 v2
bathing ape
supreme new york
canada goose
balenciaga shoes
supreme
golden goose
kyrie 7
kevin durant shoes
nike sb