Sidor

2011/02/23

Hahaha, kolla så festligt

"Hahaha, titta så galet. Vilken inredning. Va? Har du sett något liknande. Det är ju inte kloookt..."

Ett hus i en stockholmsförort har legat ute på Hemnet en tid och mäklarens bilder har cirkulerat på Facebook och andra sociala medier. Inredningen är minst sagt annorlunda den som vi är van vid i Sverige. Den är extravagant. Svulstig. Och som vi har kommenterat. Pekat finger. Skrattat.

Men jag skrattar inte. Som den hemnetknarkare jag är såg jag huset för rätt länge sen och hajade också till eftersom det bryter mönstret från alla typiskt ängsliga svennebananhem. Men jag tycker det är skönt. Fantastiskt att någon valt att gå sin egen väg. Stå för sin egen smak. En smak som jag gissar är inspirerad av stilideal från länder lite längre söderut. Från mellanöstern kanske rentav. Men nu gissar jag bara. Jag är ingen inredningsetnolog.

Däremot är jag illa berörd av hur många verkar tycka att det är skojigt. En skrattfest. Något att peka finger åt. Påfallande många är samma människor som gjorde den enormt kraftfulla protesten att gå med i Facebookgrupper som "SD i riksdagen - nej tack" och Aftonbladets märkliga "Vi gillar olika". Ja, ni verkar verkligen gilla olika hörni. Tog det ett halvår innan ni glömde bort att tänka på ert eget beteende och agera lite konsekvent?

Skärpning för fan.

(Ja, jag är en humorlös och politiskt korrekt surgubbe. Men hellre det än en som skrattar åt människor som inte är som jag.)

49 kommentarer:

XXX sa...

Vilket vackert inlägg även om du tycker att du är en surgubbe. Skönt med folk som tänker själva.

Ung tant sa...

Jag tycker det är fruktansvärt fult och det har inte ett dugg att göra med att det skulle vara från en främmande kultur. Det finns hem som är minst lika fula men i svennig stil. Kan rota fram om du vill!
De bästa (och värsta) bilderna på hemnet måste ändå vara de där man valt att inte städa (på tre år), samt ha typ sin man eller sitt barn med suddigt ansikte sovande/hoppande i sängen osv.

Jag tänker förresten inte att de är dumma i huvudet eller så, de som inrett det på det där viset. Jag tycker bara det är så väldigt fult.

/Ung tant som inte inreder ängsligt

Tehataren sa...

Word.
En av poängerna med att skratta åt bilden är att man själv vet vad som är inne, och alltså har ett facit på stil. Detta avviker.

Fast, jag måste säga att jag tycker det är bra djävla mycket fräschare än en massa 70-talsdepression som folk blivit glada för igen. Lite sådär härligt ironiskt...

För DET är för djävla fult! Det här var iallafall ljust!

Anonym sa...

Klockren kommentar om alla som "gillar olika" för det gör dom inte alls det. Gillar bara, precis som alla andra, att använda mångfaldsiver som accessoar.
/Olik på ett annat sätt

Polkadot:: sa...

Det är kul att titta på heminredning, speciellt när det har ansträngts så fasligt. Folk gör så konstiga saker. Och dessa (dyra) hem inspirerade från sydliga orter är i många fall överdådigt inredda med varenda material som finns och det är roligt. Liksom det är melankoliskt roligt med ängslig skandinavisk inredning med skilsmässoköken med inbyggda spots och den vita soffan. Hemnet är tio gånger intressantare och roligare än heminredningstidningar.
En vän till mig är Syrian. Hon har volanger på tvättmaskinen. Det tycker jag är fantastiskt roligt. Men jag tycker inte att det är fel för det.

Peka finger och hånskratta däremot. Det är inte okej.

Anonym sa...

Du slår huvudet på spiken här!

Jag har själv grälat på folk på fejjan som hånar just detta huset.

Samma människor som annars är så himla politiskt korrekta men det är tydligen ok att håna vissa saker fortfarande.

Ägget sa...

Ännu märkligare i sammanhanget är att det är Hemnet själva som öppnar upp för denna mobbing. Kolla deras facebook-sida.

Anonym sa...

Nu tycker jag du går lite Birro i den här bloggen. Jag tycker det ser kul ut, inte så jag pekar, men lagom kul. Säljarna däremot, de är säkert hyvens. Huset=kul, säljarna=säkert hyvens. Ser inte problemet. Det är ju inte så att det finns så mycket mörker där. Så mycket galenskap. Så mycket som borde stängas in och aldrig få utlopp....

emster sa...

Håller med! Hurra, vi tycker lika samma! Har det hänt innan? Känner att du snart kommer vara min bloggtvilling! Jag kännert på mig, Plusset!

Bondhustrun sa...

Men det gör du väl ändå, du har väl lagt upp ett flertal bilder på fula inredningsprylar och ironiserat över folk som har text på väggen (vilket jag personligen tycker är ASFULT och håller med om alldeles fullständigt!). Jag menar - det är inget fel att göra så. Det är lite roligt. Och jag kanske missminner mig men jag har som sagt för mig att du också har skrivit lite liknande inlägg?
Bondhustrun, med risk för att låta som en riktig surkärring (förlåt i så fall!)

emster sa...

Ps. Hade inte sett bilden innan. Tant hänger inte med på i ternettet längre.

Bondhustrun sa...

ps: jag är inte sur eller arg eller känner mig träffad eller nånting. bara undrar!

Medelklassman sa...

Bondhustrun: Okej, jag skrattar åt enskilda människor som inte är som jag. Ibland. Men...den här inredningen är inte enbart resultatet av att en individ gått bananas. Det är en kulturell grej. Så här ser hem ut i andra delar av världen. Att då skratta åt det tycker jag är närbesläktat med intolerans.

Sen är jag inte heller perfekt, medges.

Polkadot:: sa...

Så om det är en sk "svenne" så är det okej att peka finger men om det inte är det så är det inte okej?

Så om min internationella sambo skulle få för sig att hänga upp en kanske osmaklig afrikansk tavla eller nåt så skulle det inte vara okej om jag uttryckte något nedlåtande om hans smak, men däremot okej om han fick för sig att sätta upp lite snirkliga bokstäver med texten "je t´aime" på väggen?

Grovt exemplifierat?

Medelklassman sa...

Polkadot: Kritisera en individ = ok. Skratta åt en kultur bara för att den är annorlunda = lite inskränkt.

FridaK sa...

Hmm, fast nu är du lite ute och snurrar tycker jag. På vilket sätt är dina tidigare hånfulla (och väldigt skojiga) inlägg kritik mot en individ? Den smak du (och jag själv också, alldeles för ofta) hånar är precis lika mycket kopplad till en specifik grupp som det exempel du lyfter fram.
Att skratta åt att folk vill skriva "Carpe diem" på väggen eller kanske har en registreringsskylt med knoddens namn på barnvagnen eller whatever ser jag som ett så himla tydligt uttryck för det moderna klassföraktet. Det här, tillsammans med att ägna sommaren åt att bygga ut "soldäcket" och att 2011 smälla upp en blaffig fondtapet, är typiska arbetarklassbeteenden och det är typiskt medelklasstyper/akademiker (som du och jag) att göra oss lustiga över det.
Jag gör det som sagt själv hela tiden, det ÄR ju roligt. Men lite självinsikt om vad vi pysslar med, kanske? Innan vi kritiserar andra för att göra liknande saker?

FridaK sa...

Men just det, jag håller med om din "tes" ändå. Det är något av ett hyckleri det du beskriver.

Tehataren sa...

Nej nej nej.
Det är ok att håna svenskt White Trash tills man kräks för att de är dumma, obildade, saknar smak och stil sätter skyltar på väggen och döper(!) sina barn till namn jag inte ens tänker skriva här.

Det är inte ok att göra exakt samma sak mot andra etniska grupper.

Svenskt White Trash: Dåligt.
Alla andra etniska grupper: Håna inte!

S. sa...

Jag förstår vad du menar men det kanske beror på hur man skrattar? Jag tycker att man kan garva men sen inte bry sig så mycket mer utan tänka "Jaja, blir dom lyckliga av det så...". Finns en hel del att garva åt på Hemnet, och då inte bara den där stilen.

Anonym sa...

Härligt hem!!! Inte för att jag vill ha det men jag värdesätter lite egen vilja och tankeverksamhet!

f i f f i sa...

Jag tycker personligen att det ser förjävligt ut samtidigt som jag kan bli avundsjuk över främst garaget.
Hur många svennar (inkl jag själv) har inte slitit sitt hår över garage som mer ser ut som illa städade och överfulla Shurgardförråd än som något som skulle kunna rymma en bil.

Och säga vad man vill om interiören men den är i alla fall konsekvent. Precis lika konsekvent som hem vars ägare älskar Lexingtonstilen ;)

Unknown sa...

Jag tycker att det är fult bara. Tror snarare att det är din ängslighet inför vad som är rasistiskt eller inte som är problemet här. Om vi inte får skratta åt foliehattar oavsett vilket kultur de härstammar ifrån så kan vi snart inte skratta åt nåt alls längre.

Jag tycker att den koppling som du gör är tusen resor mer olycklig (att det skulle vara ett rasisistist motiv) än att man skrattar åt att nån som det uppenbarligen brunnit i inredningshuvudet på.

Jag sätter faktiskt skrattet i halsen när jag inser att det finns de som gör den helt orimliga kopplingen som du gör.

Vi tycker lite olika här, och jag tycker att ditt fördömande är lite felriktat.

Allt gott i övrigt, och keep up the great blogg!

Unknown sa...

cheap nike jordan shoes, ugg, Cheap Louis Vuitton Handbags, cheap Mens Air Max, Bags Louis Vuitton, discount Womens Free Shoes, discount nike jordans, ugg soldes, ugg boots, cheap Womens Air Max shoes, Cheap LV Handbags, cheap Mens Air Jordan shoes, Air Jordan 11 Gamma Blue, ugg pas cher, wholesale jordan shoes, Discount LV Handbags, uggs outlet, cheap Air Jordan 11 Gamma Blue, uggs on sale, Discount Louis Vuitton, ugg australia, cheap Mens Free Shoes

Unknown sa...

shijun 4.21 6
ray ban wayfarer
wholesale nfl jerseys
marc jacobs outlet
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
gucci outlet online
jordan 6s
oakley sunglasses
michael kors handbags
abercrombie store new york
true religion outlet
timberland boots
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
coach factory outlet
gucci outlet
michael kors uk
hollister outlet
gucci uk
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
kate spade outlet
kobe 8
jordan 11 columbia
prada uk
cheap jerseys
louis vuitton
concord 11
ray ban glasses
nfl jerseys
louis vuitton outlet
michael kors
polo ralph lauren
ray-ban sunglasses
coach outlet online
louis vuitton outlet
fitflops
new jordans
cheap toms
michael kors handbags

Unknown sa...

20150725daigege
abercrombie outlet
jordan shoes
snabacks wholesale
oakley sunglasses outlet
michael kors outlet
ed hardy clothing
longchamp handbags
oakley sunglasses
sac longchamp
cheap true religion jeans
cheap beats
michael kors bag
ralph lauren
toms shoes
nike air max
true religion
michael kors handbags
chanel handbags
true religion sale
coach outlet
kate spade bags
oakley online
burberry sale
coach factory outlet
soccer jerseys wholesale
michael kors handbag
louboutin
michael kors uk
burberry outlet
coach outlet online
michael kors handbag
oakley sunglasses wholesale
prada outlet
borse louis vuitton
ray ban sunglasses
replica watches
louis vuitton
christian louboutin
air max 90
toms outlet

Unknown sa...

kate spade outlet
new york jets jerseys
burberry outlet online
koby bryant shoes
tory burch flats
new balance shoes
true religion jeans
juicy couture outlet
air force 1 shoes
oakley sunglasses canada
ray ban outlet
nike huarache
miami heat jersey
true religion sale
coach outlet online
coach outlet store
burberry outlet
coach outlet canada
babyliss
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
tory burch outlet
coach factory outlet
san francisco 49ers jerseys
louis vuitton outlet stores
coach outlet online
michael kors handbags
hollister clothing
barcelona jersey
ray ban aviator
new balance
christian louboutin outlet
lebron james shoes,lebron 12,lebron 12 shoes,lebron sneakers,lebron iv,lebron 11,lebron 10
cheap nike shoes
tods outlet
cheap snapbacks
polo lacoste pas cher
beats by dre
oklahoma city thunder jerseys
prada shoes
achang 0727

oakleyses sa...

longchamp handbags, coach purses, coach outlet, tiffany and co, true religion jeans, michael kors outlet online sale, coach factory outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, oakley sunglasses cheap, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, rolex watches, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, burberry outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, louboutin outlet, prada outlet, chanel handbags, polo ralph lauren, michael kors outlet, burberry outlet, gucci outlet, michael kors outlet, longchamp handbags, michael kors outlet, coach outlet store online, louboutin shoes, kate spade handbags, air max, tory burch outlet, jordan shoes, prada handbags, air max, nike free, nike shoes, michael kors outlet

oakleyses sa...

longchamp handbags, coach purses, coach outlet, tiffany and co, true religion jeans, michael kors outlet online sale, coach factory outlet, christian louboutin, ray ban sunglasses, oakley sunglasses cheap, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, rolex watches, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp outlet, louboutin, polo ralph lauren outlet, burberry outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, louboutin outlet, prada outlet, chanel handbags, polo ralph lauren, michael kors outlet, burberry outlet, gucci outlet, michael kors outlet, longchamp handbags, michael kors outlet, coach outlet store online, louboutin shoes, kate spade handbags, air max, tory burch outlet, jordan shoes, prada handbags, air max, nike free, nike shoes, michael kors outlet

oakleyses sa...

mulberry, ralph lauren, air max, nike air force, air max pas cher, ray ban pas cher, hollister, lululemon outlet online, oakley pas cher, michael kors, ray ban sunglasses, sac guess, vans pas cher, louboutin, nike roshe run pas cher, new balance pas cher, timberland, hogan outlet, air max, nike blazer, north face, true religion outlet, nike free pas cher, converse pas cher, sac longchamp pas cher, polo ralph lauren, hollister, sac burberry, michael kors uk, vanessa bruno, michael kors pas cher, nike tn, true religion jeans, longchamp, nike air max, nike free, north face, abercrombie and fitch, sac hermes, air jordan, true religion outlet, polo lacoste

oakleyses sa...

mont blanc, nike roshe, hollister, nfl jerseys, oakley, longchamp, beats by dre, wedding dresses, jimmy choo outlet, birkin bag, mcm handbags, iphone cases, nike trainers, p90x, abercrombie and fitch, baseball bats, nike roshe run, insanity workout, ghd, bottega veneta, ferragamo shoes, hollister clothing store, babyliss pro, herve leger, mac cosmetics, vans shoes, chi flat iron, lululemon outlet, valentino shoes, soccer shoes, north face outlet, north face jackets, celine handbags, nike huaraches, soccer jerseys, giuseppe zanotti, reebok outlet, asics running shoes, air max, new balance shoes, instyler, timberland boots

oakleyses sa...

ugg, wedding dresses, ugg boots clearance, pandora charms, toms shoes, swarovski, uggs, uggs outlet, pandora jewelry, abercrombie, marc jacobs, juicy couture, montre homme, supra shoes, converse shoes, converse, ugg, sac lancel, louboutin, rolex watches, thomas sabo, links of london, swarovski crystal, ugg pas cher, pandora charms, air max, ralph lauren, juicy couture outlet, ray ban, coach outlet store online, hollister, vans, gucci, ugg boots, ugg, cheap uggs, karen millen, ugg outlet

xjd7410@gmail.com sa...

20151009 junda
Michael Kors Outlet Sale Clearance
Authentic Louis Vuitton Belts Outlet Store
Official Coach Factory Outlet Online Sale
michael kors handbag
timberland boots for women
Michael Kors Outlet Online No Tax
air max 90
michael kors uk
fit flops
cheap uggs
coach factory outlet
Jordan 13 Shoes For Sale
Coach Outlet Store Online Shop
ralph lauren uk
Louis Vuitton Luxury Official Website
celine
michael kors handbags
Jordan 6 Rings Powder Blue
Michael Kors Online Outlet Shop
nfl jerseys
michael kors outlet sale
Louis Vuitton Bags On Sale
michael kors outlet
Abercrombie And Fitch Kids Online
Michael Kors Outlet Real Handbags Online
uggs australia
burberry outlet
Christian Louis Vuitton Red Bottoms
Abercrombie & Fitch Factory Outlet
ugg boots

Unknown sa...

15109meiqing
hollister uk
longchamp pas cher
pandora
ralph lauren outlet
air max 95
jordans for sale
nike free run
louboutin
timberland uk
replica watches
sac longchamp pliage
timberland boots
oakley sunglasses
burberry outlet
nike air force 1
pandora jewelry
nike roshe run women
hollister
jordan pas cher
ugg slippers
christian louboutin shoes
cheap uggs boots
louboutin pas cher
air jordans
ugg boots clearance
true religion outlet
supra shoes
nike trainers
moncler jackets
coach outlet

Unknown sa...

north face jackets clearance
ralph lauren shirts
coach factory outlet
nike outlet
cheap salomon shoes
hermes scarf
nike shoes outlet
kevin durant basketball shoes
christian louboutin sale
kd basketball shoes
jordan 11
canada goose sale
north face rain jackets
cheap jordan 11
cheap gucci shoes
burberry handbags
fitflops clearance
cheap michael kors bags
christian louboutin outlet
kate spade
columbia outlet
salomon shoes
michael kors outlet 70% off
prada sneakers
coach sale
under armour clearance
toms shoes
new kevin durant shoes
nike nfl jerseys 2015
salvatore ferragamo
hermes belt
red sole shoes christian louboutin
mbt shoes
air max
new balance running shoes
michael kors purses sale
gucci outlet
air jordan 11
cheap nfl
gucci shoes for men
nike air jordan shoes
north face backpack
ferragamo belts
clarks boots
1014wjl

chenlina sa...

chenlina20151202
michael kors outlet
coach outlet online
ray ban sunglasses
ugg boots
mulberry handbags
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
uggs on sale
mont blanc legend
uggs on sale
ugg australia
cheap uggs
canada goose outlet
michael kors bag
canada goose jackets
coach factory outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
oakley sunglasses cheap
toms outlet
toms shoes
louis vuitton bags
ugg boots
louis vuitton handbags
toms shoes
cheap jordans
burberry outlet
uggs on sale
nike huarache shoes
soccer shoes
prada handbags
hollister uk
louis vuitton outlet
north face jackets
tod's shoes
north face outlet
tory burch outlet
ralph lauren outlet
uggs boots
as

Unknown sa...

soccer jerseys,cheap soccer jerseys,cheap soccer jerseys for sale,soccer jersey,usa soccer jersey,football jerseys
lebron 12
tiffany and co
ralph lauren polo
oakley outlet online
coach outlet online
basketball shoes
snow boots outlet
air jordan 13 free shipping
tory burch outlet
ugg boots
chanel handbags
uggs outlet
michael kors usa
canada goose sale
replica watches
michael kors uk outlet
canada goose outlet
futbol baratas
michael kors uk outlet

Unknown sa...

0120
bottega veneta outlet online
burberry outlet
cheap toms
polo ralph lauren outlet
coach outlet store online,coach outlet store,coach outlet
nba jerseys wholesale
moncler outlet
ugg boots clearance
valentino shoes
michael kors factory sale
rolex watches
kobe bryants shoes 2015
mont blanc
true religion jeans,cheap true religion jeans,true religion jeans wholesale,true religion outlet,true religion sale,true religion outlet online
ray-ban sunglasses
ysl outlet online
louis vuitton outlet
lebron james shoes,lebron 12,lebron 12 shoes,lebron sneakers,lebron iv,lebron 11,lebron 10
hermes outlet online
cheap oakley sunglasses
celine outlet
cleveland cavaliers
football shirts uk,soccer jerseys uk,cheap soccer jerseys uk
ferragamo shoes
pandora charms
ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralph lauren polo
omega watches
michael kors uk outlet
burberry outlet
christian louboutin

chenlina sa...

chenlina20160323
timberland outlet
coach factory outlet online
ralph lauren outlet
coach outlet online
coach factory outlet online
tory burch outlet online
ugg for cheap
michael kors outlet
air max 90
cheap oakley sunglasses
nike air max
christian louboutin shoes
designer handbags
ray ban sunglasses
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
vans sneakers
coach factorty outlet online
coach factorty outlet
michael kors
replica watches
ray ban sunglasses
hollister jeans
louis vuitton outlet stores
burberry scarf
cheap jerseys
lebron james basketball shoes
christian louboutin sale
air jordan shoes
nike trainers uk
concords 11
cartier watches
giuseppe zanotti
oakley sunglasses wholesale
louis vuitton outlet
polo ralph lauren
nike blazers uk
toms wedges
ray bans
oakley sunglasses
a

Unknown sa...

20160516meiqing
pandora jewelry
toms
fitflops sale clearance
nike tn
air jordan uk
ray ban sunglasses
cheap mlb jerseys
kate spade handbags
hollister outlet
ralph lauren outlet
fitflops
converse uk
supra for sale
louboutin
louis vuitton borse
fitflops
michael kors outlet
michael kors outlet online
polo outlet
cheap ferragamo shoes
coach outlet store
louis vuitton outlet
cheap nba jerseys
louis vuitton pas cher
versace shoes
omega seamaster
adidas nmd runner
fake oakleys outlet
true religion outlet
adidas superstar
babyliss pro
coach factory outlet
converse trainers
coach outlet
coach outlet
true religion outlet
asics outlet
nike air max

chenzhen sa...

coach factory outlet online
fitflops sale clearance
pandora charms sale clearance
christian louboutin uk
louis vuitton handbags
skechers outlet
louis vuitton handbags
mlb jerseys wholesale
toms outlet store
versace sunglasses wholesale
converse sale
timberland boots outlet
white converse
air max 90 white
lacoste polo shirts
kate spade outlet
yeezy boost 350 white
true religion uk
adidas nmd black
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet online
michael kors outlet
cartier
louis vuitton outlet
ray ban outlet store
coach purses on sale
coach factory outlet
ray ban outlet store online
louis vuitton outlet online
yeezy boost 750
cheap ray bans
jordan pas cher
vans outlet store
michael kors outlet clearance
nike tn pas cher
gucci handbags outlet
prada sunglasses wholesale
tory burch outlet online
chenzhen2016624

raybanoutlet001 sa...

true religion jeans
michael kors handbags
seahawks jersey
fitflops sale clearance
skechers shoes
saics running shoes
boston celtics
birkenstock sandals
jaguars jersey
los angeles lakers

Unknown sa...

nike tn
michael kors handbags clearance
atlanta falcons jersey
dallas cowboys jersey
salvatore ferragamo
michael kors outlet online
new balance outlet
under armour outlet
michael kors
michael kors outlet store

chenlina sa...

ralph lauren uk
jordan femme
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet
nike air max
ralph lauren outlet
michael kors
michael kors handbags
coach canada
true religion sale
chenlina20170223

Unknown sa...

coach outlet
cheap ray ban sunglasses
polo ralph lauren
coach outlet
coach outlet
air jordan
coach purses
nike air huarache
true religion jeans
coach outlet

Unknown sa...

clippers jersey
ralph lauren outlet
cardinals jersey
ralph lauren uk
coach handbags
michael kors outlet
christian louboutin shoes
carolina jerseys
coach outlet online
fitflops sale

raybanoutlet001 sa...

zzzzz2018.4.16air jordan uk
ray ban sunglasses outlet
fitflops sale clearance
oakley sunglasses
philadelphia eagles jerseys
jimmy choo shoes
polo ralph lauren
boston celtics
oklahoma city thunder jerseys
cheap oakley sunglasses

Bilibili sa...

Red Bottom Shoes For Women
Pandora Jewelry
Pandora
Pandora Outlet
Jordan Retro 11
Air Max 270
Jordan 11
Kyrie Irving Shoes
Adidas Yeezy
Air Jordan Retro 11
Rodney20190105

PalaPala sa...

Pandora Jewelry
Jordan 9
Pandora Jewelry
Jordan 4
Jordan 11
Air Jordan 9
Air Max 270
Pandora
Red Bottom Shoes
Pandora Jewelry
Latrice20190218

jasonbob sa...

stephen curry shoes
bape hoodie
kevin durant shoes
paul george shoes
yeezy
outlet golden goose
lebron shoes
kyrie 7 shoes
pandora charms
jordan 1 high