Sidor

2011/10/06

Occupy Wall Street


Ett fenomen som i alla fall jag hade missat var den amerikanska rörelsen Occupy Wall Street. En spontant uppkommen folkrörelse utan tydligt definierad agenda eller ledarskap, inspirerad av proteströrelserna i mellanöstern.

I korthet kan man säga att dom som protesterar är förbannade på USAs ekonomiska system som dom upplever är väldigt orättvist. De gillar inte att de stora bankerna styr och ställer med vanligt folks pengar på ett sätt som de tycker är hjärtlöst och girigt. Vilket de såklart har väldigt rätt i.

Dessvärre har svenska medier varit rätt svaga på att rapportera från det här spännande evenemanget. Därför råder jag dig att läsa på själv på nätet. Här är några sköna länkar:Självklart finns det också en liten humoristisk internetgrej om det hela också. Occupy Sesame Street. Väldigt roligt.


7 kommentarer:

tojis sa...

Jag var i NY i helgen. Gick förbi protesterarna där de satt och laddade i närheten av ground zero men uppfattade inte vad de protesterade mot, utan reagerade mest på mängden polisbilar. Får väl läsa på lite nu då, om vad jag nästan bevittnade.

Spader Ess sa...

Läste en artikel om det häromdagen och jag håller med, förvånandsvärt att svensk media varit så tyst om en så intressant proteströrelse.

Särskilt som spontana proteströrelser tidigare i det landet fått stor historisk påverkan.

Spader Ess sa...

Vill man dessutom stödja, så kan man köpa denna limited edition poster. För varje såld skänks 2 T-shirts med samma tryck till de protesterande i parken. :-)

Fast jag vill hellre ha T-shirten. :-)

Patrik sa...

Har du en länk till postern?

Vänligen,

P

Spader Ess sa...

Sorry, skulle givetvis ha varit med. :-)

http://insidetherockposterframe.blogspot.com/2011/10/wet-house-occupywallstreet-shirt-from.html

Larsson i Majorna sa...

Twitter verkar ha dödat lusten att blogga?
Eller har du bytt adress?

Har för mig att du skrev att en chef hade lurat ut att din blogg var din...

Jordans Nike sa...

cheap nike jordan shoes, ugg, Cheap Louis Vuitton Handbags, cheap Mens Air Max, Bags Louis Vuitton, discount Womens Free Shoes, discount nike jordans, ugg soldes, ugg boots, cheap Womens Air Max shoes, Cheap LV Handbags, cheap Mens Air Jordan shoes, Air Jordan 11 Gamma Blue, ugg pas cher, wholesale jordan shoes, Discount LV Handbags, uggs outlet, cheap Air Jordan 11 Gamma Blue, uggs on sale, Discount Louis Vuitton, ugg australia, cheap Mens Free Shoes