Sidor

2011/11/08

Försäkringskassans nya generaldirektör sågar VAB-intygen

I mitt husorgan Dagens Småborgerliga Nyheter kan man idag läsa den glädjande nyheten att Försäkringskassans nya generaldirektör hugger husse i benet och sågar VAB-intygens varande.

Det är helt fantastiskt. Intygen är en meningslös byråkrati vars påstådda effekt, att motverka fusk, är oerhört vag. Dels betvivlar jag att det fanns ett utbrett fusk, dels tror jag att krångel med intygen snarare motverkar till att föräldrar får den ersättning som de är berättigade till. Jag har själv missat fullt giltig ersättning flera gånger och jag vet många i min närhet som varit med om samma sak.

Men det är också fantastiskt att generaldirektören går emot regeringens politik att käppjaga potentiella bidragsfuskare. Vi får väl se vad reaktionen blir från Rosenbad.

5 kommentarer:

Erik F sa...

Nu är ju Dan Eliasson sosse, så det är kanske inte så märkligt att han hugger mot regeringen.

Ola sa...

Japp, känns inte som största vinsten är att fusket minskar, utan att folk som har rätt till ersättning inte får ut den för att de inte hinner (man har ju väldigt få dagar på sig också) få in papperen.

Söderberg sa...

Äntligen!

Anonym sa...

Nu är det ju så att generaldirektören istället föreslår en annan sorts kontroll av "fusk" med VAB. Tydligen ska han försöka införa någon sorts inkomstkontroll mot Skattemyndigheten som han tror bättre kan påvisa att folks inkomster inte stämmer med VAB:andet.

Så, det är intygen som ska bort. Inte kontrollen, tycker Dan Eliasson. Åtminstone blev det min uppfattning när jag läst artikeln.

Mvh


Kerstin

Spader Ess sa...

Hur eller hur är intygen en styggelse till trögt och osmidigt system.