Sidor

2012/02/10

Retrofrossa - YazooIgår hörde jag den här rätt sköna gamla godingen på företagets kick-off. För övrigt den enda bra låten på hela kvällen som bestod av idel schlagers och svenska radiohits från 90-talet (läs Lena Ph, Roxette och Lars Berghagen).

Vem är det som har bestämt att schlagers ska vara musikunderhållningen på företagsevents? I alla branscher (undantaget creddiga reklambranschen där man ska ha så obskyr/trendig musik som möjligt) så känns varenda kick-off som en dålig helg på Golden Hits. Är det för att man letar efter en minsta gemensamma nämnare och när arrangören försöker tillfredsställa alla så tillfredsställer man ingen. Förutom det tondöva gänget (läs säljarna som partajar till vad skit som helst) vars musikkonsumtion bestått i att prenumerera på Mr Music-kassetter back in the days.

Men jag svamlar. Videon ovan är remixversionen av Yazoos rätt stora hit Situation som släpptes som singel i USA 1982. Ett underbart stycke musik som sammanför Vince Clarks elektroniska genius med Alison Moyets mörka soulstämma. En kontrast som vinner.

4 kommentarer:

PappaBand sa...

Rent generellt, vilket kanske också framgick av min "låtlista" under förra våren så är det bara under 1980-talet som det gjorts bra musik. Tyvärr har inte alla insett detta oomkullrunkeliga faktum!
Sådeså!

Tehataren sa...

Du hade rätt. Det var inte min grej, men du behöver inte be om ursäkt i förväg med mindre du faktiskt postar Dålig musik.

Hissmannen sa...

Ett mycket mycket bra låtval.. Se så lite smicker installerat..

Rahma Tika sa...

Saya juga baca artikel dari anda mengenai :

obat pemutih gigi alami
obat wasir berdarah
obat herbal asam urat
vimax canada original
obat herbal pelangsing badan
obat herbal kesehatan
jual game pc murah