Sidor

2012/03/28

Motvillig marknadsföring

Jag har förmånen att varje dag passera gången mellan Stockholm centralstation och tunnelbanestationen med samma namn. Det är en härlig plats som leder tankarna till andra metropoler och urbana miljöer som Gdansk, Bratislava och de centrala delarna av Detroit.

Där har ett gäng som vill sprida sin egen version av Jesus och himmelriket valt att placera ut sina ambassadörer. Nämligen de som kallar sig Jehovas Vittnen. Och det gör mig så förbannad. Dels för att de står för en mer än vanligt skruvad variant på kristendomens redan rätt utflippade budskap. Dels för att de gör sin marknadsföring så innerligt dåligt. Kommunikatören i mig lider.

De står i princip bara där. Med tidningar i fyrfärg i varierande stadier av distans från kroppen. De ungdomligaste och mest framåt vågar sig på att nästan sträcka ut armen halvvägs i en ansats att anmoda en medmänniska att ta ett exemplar. De äldre däremot håller tidskrifterna tätt mot kroppen som om själva syftet var mer att skydda Gud från de otrogna. Det är allt de gör.

För egentligen är de inte sådär otroligt intresserade av att fler ska ansluta sig eftersom det enligt deras tro bara är 144 000 troende som får respass till himmelen på den inom kort kommande domedagen. Tacka fan då att man som individ inte vill ha fler folk i livbåten även om församlingen ser ett värde i att växa.

Men det här kanske är en ny grej som är värd att testa av andra? Människor med synnedsättning kan recensera film. Invandrare kan knacka dörr och propagera för SD:s politik. Aftonbladet kan börja skriva om nyheter.

Bonusinfo: Jehovas Vittnens samlingssalar brukar prydas med benämningen Rikets Sal. Ett anagram på de orden är skitarsle. Det tycker jag är kul.

10 kommentarer:

Colombialiv sa...

Hehe. Det är kul.

It's all gonna be fine sa...

Fast de knackar ju dörr jävligt ivrigt för att ragga believers.

Dock: lol på anagramet.

Tehataren sa...

Alltså, i stort håller jag ju med dig, men det är en detalj du missat.

Jehovas är ett pyramidspel. De 144000 är alltså huvudsakligen de som i störst utsträckning främjat Guds Vilja, dvs Jehovas Vittnens vilja, dvs ökat skaran av anhängare till Den Enda Sanna Läran.

Alltså, precis som i ett pyramidspel, handlar det om att komma in tidigt, och värva så många värvare som möjligt. De som hänger under plattan idag, är en smula missmodiga, för de kom in flera generationer för sent. Å andra sidan ska de ju få bevittna Jesu återkomst, men å tredje sidan får de ju bara bli kvar på jorden som blir ett paradis, inte sitta bredvid Gud (tillsammans med ungefär lika många som det bor i Västerås).

Tehataren sa...

jag ber om ursäkt för överskottet på kommatecken i föregående text.

Tehataren sa...

Och ja, visst vill man bara gå fram till dem och vråla några väl valda ord, dels på temat sekteristisk religion, och dels på temat "Vem i helvete tror du vill ha den där djävla smörjan när du ser ut som om du skäms för den?! Sträck på dig och le, för helvete, kärring!"

MarySaintMary sa...

Som sagt, de är ju väldigt flitiga i att knacka dörr, och de brukar vara väldigt trevliga och pratsamma, så de är nog rätt duktiga på sin grej. De kanske fattar att det inte riktigt funkar att göra så på allmänna utrymmen, för till skillnad från telefonabonnemangsförsäljare så vill de ju vara trevliga mot människor och inte för gåpåiga. Det ingår i deras religion att missionera dessutom, man "måste" göra det för att få vara med, typ. (Källa: folk som har gått ur samfundet i fråga.)

Mia sa...

"Aftonbladet kan börja skriva om nyheter."

Roligast idag!

It's all gonna be fine sa...

Alltså inget gör mig så jävla förbannad som Jehovas. Fan.

emster sa...

ey plusset, har du blivit arg igen?!?

dock att jag också ogillar jehovas eftersom jag tycker att de är påträngande och alltid försöker nå folk när de är sårbara.

Rahma Tika sa...

Saya juga baca artikel dari anda mengenai :

obat pemutih gigi di apotik
obat wasir
obat herbal asam urat
obat vimax original
obat pelangsing badan herbal
jual obat herbal
game pc terbaru